„Volvo Trucks“ pristato debesų kompiuterijos paslaugą „Connected Safety“, leidžiančią „Volvo“ sunkvežimiams ir „Volvo“ automobiliams automatiškai įspėti vieniems kitus apie pavojingas situacijas kelyje. Pažangus dviejų nepriklausomų transporto priemonių gamintojų bendradarbiavimas leidžia automobiliams ir sunkvežimiams realiu laiku dalintis duomenimis apie eismo pavojus.

Lengviesiems automobiliams skirtą „Connected Safety“ sistemos versiją „Volvo Cars“ pristatė 2016 m. Sunkvežimiams skirtą versiją įdiegus ir „Volvo Trucks“, sunkvežimiai ir automobiliai galės išplėsti paslaugos aprėptį ir perspėti vieni kitus apie galimus pavojus. Tai tampa įmanoma dviem bendrovėms dalijantis debesų kompiuterijos pagrindu veikiančių sistemų saugos duomenimis.

„Platesnis skirtingų šalių bendradarbiavimas – tai vienas svarbiausių aspektų gerinant saugą keliuose. Kuo daugiau skirtingų transporto priemonių galės keistis informacija apie situaciją kelyje realiu laiku, tuo labiau sumažės nelaimingų atsitikimų rizika. „Connected Safety“ atveria duris į ateitį, kurioje, tikimės, duomenimis keisis vis daugiau transporto priemonių gamintojų“, – sako „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos skyriaus direktorius Carlas Johanas Almqvistas.

„Connected Safety“ sukurta automatiškai perspėti netoliese esančias ir prie paslaugos prijungtas transporto priemones, vos tik automobilio ar sunkvežimio vairuotojas įjungia avarinius žibintus.

„Prasto matomumo sąlygomis šalikelėje stovinčią transporto priemonę gali kliudyti kitas važiuojantis automobilis, o tai gali sukelti itin skaudžių pasekmių. Gerokai iš anksto išsiųstas perspėjimas leidžia netoliese esančių automobilių ir sunkvežimių vairuotojams sumažinti greitį, prisitaikyti prie eismo situacijos ir išvengti susidūrimo“, – paaiškina C. J. Almqvistas.

Ilgainiui paslaugą bus galima išplėsti papildomomis saugą gerinančiomis funkcijomis.

„Kadangi technologija toliau tobulinama, o prie sistemos prijungiama vis daugiau transporto priemonių, realiu laiku dalijamasi informacija taps svarbiu įvairių išmanių saugos ir pagalbos vairuotojui sistemų priedu šiandieniniuose sunkvežimiuose. „Connected Safety“ žymi naujo, nuolatinių pastangų skatinti saugų vairavimą ir nelaimingų atsitikimų prevenciją, etapo pradžią“, – sako „Volvo Trucks“ klientų sprendimų ir naujų paslaugų kūrimo direktorius Emanuele Pigas.

Pirmiausia „Connected Safety“ sistemą „Volvo Trucks“ įdiegs naujuose sunkvežimiuose, parduodamuose Švedijoje ir Norvegijoje, kur naujų „Volvo Trucks“ ir „Volvo Cars“ transporto priemonių per metus įregistruojama itin daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją