Elektromobilumas yra „Renault Trucks“ strategijos pagrindas kuriant tvarų transportą miestuose, rašoma pranešime. Neteršiančios aplinkos transporto priemonės padės pagerinti miestų oro kokybę, suvaldyti klimato kaitos procesus, o taip pat – sumažins eismo spūstis miestų gatvėse: tylūs ir aplinkos neteršiantys sunkvežimiai galės pristatyti prekes ne piko metu. Jau netolimoje ateityje elektra varomi sunkvežimiai bus tiesiog nepamainomi vykdant pervežimus miestų centruose.

„Renault Trucks“ savo investicijas į elektra varomų transporto priemonių tyrimus ir naujų produktų vystymą nukreipė 2009-aisiais. Vienas iš svarbiausių programos prioritetų buvo plataus masto bandymai realiomis sąlygomis, vykdyti bendradarbiaujant su klientais.

Skirtingi 12-16 tonų keliamosios galios prototipiniai modeliai buvo bandomi bendradarbiaujant su transporto kompanijomis: „Speed Distribution“, gabenančiai prekes „Guerlain“, „Stef“ – „Carrefour“, „Nestlé“ bei „Delanchy Group“, suteikusiomis „Renault Trucks“ inžinieriams daug vertingos informacijos apie sunkvežimių eksploatavimo sąlygas, akumuliatorių veikimą, įkrovimo vietas, o taip pat – specifinę elektra varomų sunkvežimių priežiūrą.

Be šių eksperimentinių sunkvežimių, nuo 2010 m. rinkoje buvo siūlomas 4,5 t bendrosios masės elektrinis „Maxity“. „Patirtis, įgyta su „Maxity“, leido plačiai išvystyti elektra varomų transporto priemonių pardavimo, techninės priežiūros ir remonto paslaugų tinklą, – sako François Savoye, atsakingas už „Renault Trucks“ efektyvaus energijos naudojimo sprendimų strategiją. – Šiandien mūsų elektra varomi sunkvežimiai yra konkurencingi rinkoje, ir tai yra didelis žingsnis nuo 2010-ųjų.“

Kompanijos sėkmę identifikuojant klientų poreikius ir rinkos specifiką užtikrino ir galimybė naudotis įspūdinga „Volvo Group“ patirtimi kuriant ir bandant elektra varomų transporto priemonių, tokių kaip „Volvo“ autobusai, technologijas, taip pat – galimybė bendradarbiauti su skirtingomis grupės kompanijomis, panaudojant jų geriausią patirtį ir technologijų pranašumą. Dėl šio masto ekonomijos efekto „Renault Trucks“ jau 2019-taisiais klientams galės pasiūlyti efektyvių ir ekonomiškai konkurencingų elektra varomų sunkvežimių, žadama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)