Gegužę Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) iš prekybos atšaukė automobilius su „Takata" korporacijos pagaminta oro pagalvių įpūtimo įranga, dėl kurios keliuose žuvo 14 žmonių, o daugiau kaip 100 buvo sužeisti. Nuo tada kitos šalys irgi pradėjo atšaukti automobilius iš prekybos savo teritorijoje.

Pasak Pietų Korėjos susisiekimo ministerijos, iš viso 221 870 automobilių, pagamintų 17 gamintojų, turi sugedusias oro pagalvių sistemas. 13 bendrovių, įskaitant „Honda Motor", „Toyota Motor", „BMW" ir „Audi" planuoja iš prekybos atšaukti maždaug 110 000 automobilių, o kitos keturios bendrovės, tarp jų „General Motors" ir „Mercedes-Benz", dar nėra apsisprendusios dėl atšaukimo. Ministerijos atstovų manymu, pastarosioms gresia baudos arba 10 metų laisvės atėmimo bausmė, jeigu jie dels atšaukti automobilius.

2013 m. Pietų Korėja atšaukė 50 000 automobilių su sugedusiomis „Takata" oro pagalvėmis. Iki šių metų birželio net 45 proc. modelių oro pagalvės buvo pakeistos naujomis. Didelis skaičius automobilių gamintojų dirba, kad pakeistų net 100 milijonų sugedusios oro pagalvių įpūtimo įrangos vienetų visame pasaulyje. „Takata" oro pagalvių įpūtimo mechanizmai gali sprogti su didele jėga ir apšaudyti saloną metalo atplaišomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)