Teoriškai abiejų tipų automobiliai gali tapti programišių taikiniu. Bet „CyMotive Technologies“ specialistai tikisi užkirsti kelią bet kokiam praktiniam piktų kėslų įgyvendinimui.

Įdomu tai, kad įmonę „CyMotive Technologies“ bendrovė „Volkswagen“ įsteigė nebendradarbiaudama su jokia kita automobilių gamintoja, bet pasirašė sutartį su Yuvalu Diskinu ir dviem buvusiais jo kolegomis.

Tiems, kuriems 60-mečio Y. Diskino vardas nieko nesako, bus įdomu sužinoti, kad jis šešerius metus buvo Izraelio saugumo tarnybos „Shin Bet“ vadovas, o du kiti kolegos, kurių pavardės vargu ar bus skelbiamos, taip pat ten ėjo aukštas pareigas.

Naujai suformuota įmonė yra bendra nuosavybė: bendrovei „Volkswagen“ priklauso 40 proc., o Izraelio saugumo vadovui ir dviem jo partneriams – likusioji akcijų dalis. Pirmoji „CyMotive Technologies“ būstinė bus įkurta Tel Avive, bet kitas padalinys bus atidarytas Volfsburge, Vokietijoje.

„Volkswagen“ neminėjo, kiek teko investuoti į naująją įmonę, tačiau automobilių gamintoja turi rimtų planų, susijusių su automatiškai vairuojamais automobiliais, be to, siekia tapti daugiausiai automobilių parduodančia įmone, todėl galima nuspėti, kad investuota suma išties didelė.
Yuvalis Diskinas

Y. Diskinas bus paskirtas „CyMotive Technologies“ valdybos pirmininku. Tai logiškas jo, kaip konsultacijas kibernetinio saugumo klausimais teikusio pareigūno, karjeros tęsinys. „Shin Bet“ Y. Diskinas paliko 2011-aisiais metais ir nuo tada dirbo privačiame sektoriuje. Izraelis – viena iš pirmaujančių valstybių kibernetinio saugumo srityje. Šalyje veikia daugybė su šia veikla susijusių įmonių.

Vietinių Izraelio įmonių yra įsigijusios arba į šioje šalyje vykdomus tyrimus investavusios tokios įmonės kaip IBM ir „Harman International Industries“. Taigi, naujausia „Volkswagen“ iniciatyva neabejotinai patvirtina, kokie rimti bendrovės ketinimai paleisti į kelius automatiškai vairuojamas transporto priemones. Nereikia pamiršti, kad įdiegus kibernetinio saugumo sistemas saugesni taps ir įprasti automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)