Šis aljansas šiuo metu yra pardavęs pusę pasaulio elektrinių transporto priemonių. „Nissan Leaf“ išlieka geriausiai kada nors parduota elektrine transporto priemone: visame pasaulyje jos parduota daugiau negu 230 tūkst. vienetų. O „Renault“ yra geriausių rezultatų pasiekusi elektrines transporto priemones parduodanti markė Europoje.

„Ši istorinė gairė patvirtina, kad mūsų klientai supranta „Renault“ ir „Nissan“ elektrinių transporto priemonių teikiamą naudą, – sako aljanso pirmininkas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas. – Mūsų įsipareigojimas prisidėti prie aplinkos neteršiančio pasaulio pasiūlant rinkai visą įperkamų elektrinių transporto priemonių asortimentą lemia, kad „Renault-Nissan“ yra neginčijamas pasaulio elektrinių transporto priemonių technologijų lyderis.“

„Nissan“ parduoda ne tik „Leaf“, bet ir eletrinę „e-NV200“, mažos keliamosios galios krovininę transporto priemonę, nuo 2014 m. daugiausia parduodamą Europoje ir Japonijoje. Savo ruožtu „Renault“ parduoda ne tik mažąjį elektromobilį „Zoe“, bet ir furgoną „Kangoo Z.E“, sedaną „SM3 Z.E.“ bei „Twizy“, dviejų vietų miesto automobilį.

Šiandien „Nissan“ kompanija yra pardavusi daugiau negu 250 tūkst. elektrinių transporto priemonių 48 pasaulio rinkose. 90 proc. „Nissan Leaf“ parduota Jungtinėse Valstijose, Japonijoje ir Europoje: daugiausia šių transporto priemonių parduota JAV – apie 97 tūkst. vienetų, antrą vietą užima Japonija (68 tūkst. vienetų) , trečią – Europa (61 tūkst. vienetų).

„Renault“ pardavė 100 tūkst. elektrinių transporto priemonių visame pasaulyje nuo pirmojo modelio „Kangoo Z.E“ pristatymo rinkai 2011 m. spalį. Šis etapas buvo pažymėtas ceremonija Norvegijoje, kai klientas atsiėmė savo „Renault Zoe“ elektromobilį iš atstovybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)