Skelbiama, kad bene pati svarbiausia naujovė „Autopilot“ funkcijai bus susijusi su didesniu automobilyje esančio radaro vaidmeniu. Įvykus tokiam pasikeitimui, sumenks filmavimo kamerų svarba. „Tesla“ atstovai sako: buvo atlikta daug nuodugnių tyrimų, kurie atskleidė, kad radarą galima veiksmingai naudoti „kaip pirminį ir svarbiausią automobilio kontrolei reikalingą jutiklį – tokiu atveju nebeliks būtinybės kamerai patvirtinti vaizdinę informaciją“.

Pranešama, kad toks radaras „Autopilot“ sistemoje įdiegtas visuose „Tesla“ modeliuose, pagamintuose po 2014 metų spalio. Tiesiog iki dabar radaras atliko pagalbinę funkciją, nes pirmuoju smuiku grojo kamera. Dabar radaras naudoja pažangesnę signalo apdorojimo sistemą, kuri, pasitelkus kas vieną dešimtąją sekundės daromas momentines nuotraukas, padeda susikurti trimatį pasaulio vaizdą.

Kaip ir ankstesnėse „Autopilot“ versijose, numatytas informacijos apie supančią aplinką rinkimas ir dalijimasis su visais šią funkciją turinčiais „Tesla“ automobiliais.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas mano, kad atnaujinta „Autopilot“ bus gerokai efektyvesnė avarinio stabdymo atvejais net ir pačiomis sudėtingiausiomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)