Leidinio šaltinis atskleidė, kad sportiška dvidurė septintuko versija pardavimo salonuose turėtų pasirodyti 2019 metais. Prabangus kupė bus pirmasis iš keleto naujų BMW 7 serijos modelio variacijų.

Rašoma, kad tokių priemonių BMW priversta griebtis dėl nesėkmingų pastarųjų metų aukščiausios klasės automobilių pardavimo lenktynių su „Mercedes-Benz“, kurios „S klasė“ įsitvirtino geriausiai parduodamo prabangaus sedano skalės viršūnėje. Prieš septynerius metus „BMW 7 serija“ ir „Mercedes-Benz S klasė“ kovojo kaip lygus su lygiu, tačiau dabar bavarų limuzinas pardavimais nuo pagrindinio konkurento jau atsilieka 40 procentų ir tik nedaug lenkia tokį modelį, kaip „Tesla Model S“.

Kiti metai BMW bus dar sudėtingesni, nes „Audi“ atnaujins savo „A8“ limuziną. Tad Bavarijos kompanija bandys patenkinti platesnio klientų rato poreikius.

Be to 7 serijos BMW modeliai yra ne mažiau svarbūs įvaizdžio prasme, o pagal pelningumo rodiklį apskritai atsiduria viršūnėje ir užtikrina pakankamus pinigų srautus, skirtus naujoms investicijoms į technologijų tobulinimą. Vėliau tos technologijos atsiduria ne kur kitur, o visų pirma pačiuose brangiausiuose modeliuose.

Teigiama, kad „Mercedes-Benz S klasės“ modelio pelningumo marža praėjusiais metais siekė net 14 procentų, o „BMW 7 serijos“ – 11 proc. Bendras abiejų kompanijų pelningumo rodiklis pernai buvo atitinkamai 9,5 ir 9,2 procento.

„Mercedes-Benz“ šiuo metu gali pasiūlyti 6 skirtingas S klasės modelio versijas. Pati prašmatniausia iš jų vadinama „Mercedes-Maybach“, kuriai BMW taip pat numato sukurti konkurentą. Teigiama, kad tai bus daugiau nei 150 tūkst. eurų kainuosiantis ultraprašmatnus automobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)