Anot gamintojų, automobilyje su žaibo ženklu bus sujungtos naujausios baterijos technologijas, važiavimo be jokios taršos galimybės ir malonumas vairuoti, o maksimalus 360 Nm sukimo momentas užtikrins įspūdingą greitėjimą ir galimybes lenkimo manevro metu.

Automobilio išvaizda ir techniniai parametrai išduoda, kad tai Europos rinkai skirta JAV elektromobilio „Chevrolet Bolt“ versija.

„Opel“ elektromobilio galingas elektrinis motoras atitinka 150 kW/200 AG galią, todėl su „ Ampera-e“ labiausiai tiktų iš miesto kamščių ištrūkti į greitkelį, tikina gamintojai.

Kompaktinio dydžio elektromobilis iki 50 km/val. įsibėgėja per 3,2 sekundes, o nuo 80 iki 120 km/val. greitį pasiekia vos per 4,5 sekundes (negalutiniai duomenys). Tokie „Ampera-e“ rodikliai prilygsta sportiniams „Opel“ OPC modeliams.
"Opel Ampera-e"

Teigiama, kad kompaktiškas „Ampera-e“ proporcijas užtikrina po salono grindimis įmontuota baterijos sistema. Efektyvus baterijos montavimas leidžia salono erdve džiaugtis 5 keleiviams, o bagažinės skyrius dydžiu nenusileidžia kitiems kompaktinės klasės automobiliams. Be didelės erdvės salone, čia užtikrintas skaitmeninis ryšys, kaip ir visuose naujuose „Opel“ modeliuose.

„Ampera-e“ komplektuojama naujausios kartos „IntelliLink“ informacijos ir pramogų sistema bei „OnStar“ paslaugų asistentas. Priklausomai nuo prieinamumo, vienu metu prie Wi-Fi praeigos taško galima prijungti iki 7 įrenginių. Su „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ suderinama „IntelliLink“ sistema suteiks galimybę naudotis išmanaus telefono funkcijomis tiesiog „Ampera-e“ salone, todėl visi keleiviai turės galimybę klausytis savo mėgstamos muzikos, atsisiųsti pageidaujamą filmą.
"Opel Ampera-e"

Gamintojai kol kas neatskleidžia, kokią distanciją vienu įkrovimu galės įveikti naujasis „Opel“ elektromobilis, tačiau jo „brolis“ „Bolt“, kaip skelbiama, gali nuvažiuoti iki 320 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)