Specialistams pavyko nustatyti per dvidešimt pastarųjų metų išleistų „Volkswagen“ markės automobilių užraktų sistemoje taikomus keturis šifravimo raktus. Be to, mokslininkai išsiaiškino, kaip perimti iš pulto į automobilio jutiklį mygtuko paspaudimu perduodamą signalą.

Turint tokius duomenis, buvo rastas būdas, kaip kopijuoti raktus, o tada juos naudojant kiek tik reikia kartų atrakinti ir užrakinti „Volkswagen“ markės automobilius. Kaip gauti šifravimo raktus, kad informacija nepatektų į piktų kėslų turinčių asmenų rankas, dėl viso pikto nepranešama. Mokslininkai paminėjo, kad signalą perimančio įtaiso kūrimas gali atsieiti maždaug 26 eurus.

Pasak mokslininkų, vienas iš sunkumų, su kuriuo tenka susidurti perimant rakto siunčiamą signalą, susijęs su atstumu, mat tada, kai atrakinamas centrinis užraktas, nuo automobilio negalima būtų nutolus daugiau nei per 90 metrų.

Specialistai iš Birmingamo universiteto taip pat rado būdą, kaip pasiekti centrinį automobilio užraktą, kuriame veikia šifravimo schema „HiTag2“. Tokiu atveju automobilio raktas perduoda vieną iš aštuonių jame įdiegtų kodų.

Mokslininkai nustatė, kad naudojant tą pačią raktų siunčiamiems signalams perimti skirtą įrangą, galima slopinti pulto perduodamą informaciją ir taip priversti vairuotoją kelis kartus paspausti mygtuką. Taip galimiems piktadariams pavyktų gauti visus aštuonis atrakinant automobilį naudojamus kodus.

„Volkswagen“ atstovai lakoniškai pakomentavo, jog šis būdas įsilaužti į automobilius yra labiau „mokslinis“ nei pritaikomas realybėje.

Programišiai ir anksčiau ne kartą buvo įsilaužę į automobilius. Pavyzdžiui, birželį kompiuterių saugumo sistemas kuriančios Didžiosios Britanijos įmonės „PenTestPartners“ specialistai prisijungė prie hibridinio automobilio „Mitsubishi Outlander PHEV“ sistemos. Prisijungę jie galėjo koreguoti šviesos įrenginių veikimą, su oro sąlygomis susijusias nuostatas ir variklio darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)