Pareigūnai sako turį įtarimų, kad galėjo būti pažeistos antimonopolinės taisyklės. Minėtųjų bendrovių būstinėje pareigūnai apsilankė norėdami patikrinti faktus, skelbia Federalinės kovos su karteliais tarnybos atstovas Kay Weidneris. Jis atsisakė tiksliai įvardyti bent vieną bendrovę, dėl kurios kilo įtarimų.

BMW, VW, „Daimler“, „Bosch“ ir „ZF Friedrichshafen AG“ oficialiai patvirtino, kad pas juo lankėsi pareigūnai ir pridūrė, kad talkina atliekant tyrimą.

Automobilių gamintojai – viena iš Vokietijos ekonomiką laikančių kolonų, o plienas – bene pagrindinė jų žaliava. Vienam automobiliui pagaminti reikia vidutiniškai maždaug 900 kilogramų plieno, skelbia Pasaulinio plieno gamintojų asociacija.

Vokietijos antimonopolinė tarnyba, kaip ir Europos Komisija, turi įgaliojimą skirti baudų, siekiančių 10 proc. metinių pardavimų, nors tokių atvejų pasitaiko retai. Nors automobilių pramonė pastaruoju metu sulaukia pareigūnų dėmesio dėl įtarimų sudarant susitarimus, jie daugiausia susiję su konkrečiomis detalėmis ar produktais, o ne gamybai naudojamomis žaliavomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją