Automobilių gamintojui iš Prancūzijos šiuo metu jau priklauso serijinio automobilio pasaulio rekordas – automobilis „Veyron 16.4 Super Sport“ bandymų centre, kuriuo naudojasi „Bugatti“ markę valdanti „Volkswagen“, 2010 metais kartu su buvusiu F1 lenktynininku Pierre-Henri Raphaneliu, buvo išvystęs 431 kilometro per valandą greitį.

Kalbėdamas su „Autocar“ žurnalistais, W. Durheimeris pareiškė: „Sieksime naujo greičio rekordo. Žinau, kad „Chiron“ bus greitesnis už „Veyron Super Sport“, tik nežinau, kiek. Turime preliminarių duomenų ir simuliacinių bandymų rezultatų, tačiau, atsisėdus į automobilį, viskas gali būti visai kitaip“.

Naujasis „Chiron“, kuris praeitą savaitgalį įspūdingai debiutavo „Goodwood Festival of Speed“ Jungtinėje Karalystėje, nuo savo pirmtako skiriasi technine charakteristika. „Veyron Super Sport“ parametrai – 1183 AG galia ir 1500 Nm maksimalus sukimo momentas, o „Chiron“ – 1479 AG ir 1600 Nm.

Gamintojas teigia, kad maksimalus „Chiron“ greitis – 420 kilometrų per valandą. Nors iki rekordo ir trūksta, oficialus „Veyron Super Sport“ greitis buvo įvardijamas kaip 413,6 kilometro per valandą, tačiau ši riba buvo peržengta ir 2010 metais pasiektas rekordas.

Guinnesso pasaulio rekordų atstovai praėjusią savaitę sakė besivilią, kad „Bugatti“ pasiekti naują rekordą tikrai pavyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)