Naujasis visureigis taip pat aprūpintas moderniausiomis vairuotojo pagalbos sistemomis.

Pirmasis „Seat“ visureigis sulaukė pripažinimo dar prieš pasirodydamas prekybos atstovybėse, kur jis atkeliaus spalio mėnesį. „Ateca“ yra pirmasis Ispanijos kompanijos planuojamos „sunkiosios artilerijos“ atstovas. Per ateinančius 18 mėnesių „Seat“ planuoja pristatyti iš viso 4 naujus modelius, įskaitant šį, „Ateca“ visureigį.

„Ateca“ gali didžiuotis gavusi naujais testais ir reikalavimais papildytos „Euro NCAP“ programos įvertinimą ir įveikusi aukščiausių standartų kartelę. Tam, kad būtų įrodytas aukštas keleivių apsaugos lygis, susidūrimo testuose buvo naudojami nauji įvairių dydžių ir formų manekenai, o testų vertinimo metodai buvo pasunkinti.

Ispanų SUV automobilio sėkmę lėmė standartiniam įrangos paketui priklausančios pažangios saugumo sistemos. Naujasis, Barselonoje sukurtas ir surinktas modelis turi „Front Assist“ autonominio stabdymo sistemą su pėsčiųjų atpažinimo funkcija, kuri „Euro NCAP“ programoje pradėta testuoti tik nuo šių metų. Saugumo programoje taip pat buvo įvertinta iš eismo juostos neleidžianti iškrypti „Lane keeping“ sistema.

"Seat Ateca"

Trečiuoju „Seat“ kertiniu akmeniu (kartu su „Ibiza“ ir „Leon“) pretenduojantis tapti naujasis visureigis savo standartinės įrangos pakete turi 7 saugos oro pagalves, įskaitant vairuotojo kelius saugančią oro pagalvę, bei priekinius ir galinius saugos diržus su įtempikliais ir apkrovos ribotuvais. Ši funkcija užtikrina įvairaus ūgio ir apimčių keleivių saugumą, nes diržai patogiai įtempiami pagal kiekvieno keleivio dubenį ir liemenį.

„Ateca“ modelyje taip pat komplektuojami vaikiškų kėdučių „Isofix“ ir „Top Tether“ tvirtinimo taškai, tolimųjų/artimųjų šviesų žibintų automatinė perjungimo sistema, „Blind Spot“ aklosios zonos pagalbos sistema, 360 laipsnių kamera su galinio matymo funkcija, nuovargio atpažinimo sistema, greičio ribotuvas ir gale sėdinčius keleivius užsisegti saugos diržus raginanti įspėjamoji sistema.

Oficialus „Seat Ateca“ debiutas Lietuvoje įvyks šių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)