Savo ruožtu pasitraukimo iš Sąjungos šalininkai kalba, kad iš Britanijos automobiliai eksportuojami ne tik į ES, bet ir į kitas pasaulio šalis.

Tiesa, Motorinių transporto priemonių gamintojų ir prekeivių asociacijos (SMMT) generalinis direktorius Mike'as Hawesas teigia, kad sprendimas referendume rinktis pasitraukti iš ES „sudraskytų“ automobilių pramonės aktyvumą.

„Pasilikusi (ES), Jungtinė Karalystė galės išlaikyti savo įtaką, nuo kurios priklauso unikalus ir sėkmingai veikiantis JK automobilių sektorius“, – nurodo jis.

Paramą šalies narystei ES ketvirtadienį vyksiančiame referendume išsakė ir stambiųjų sektoriaus įmonių vadovai – pasak SMMT, joje šiuo metu dirba 800 tūkst. asmenų, kasmet šios sferos indėlis į šalies ekonomiką siekia 15,5 mlrd. svarų.

Pavyzdžiui, britų transporto priemonių gamintojos „Vauxhall“ valdybos pirmininkas Rory'is Harvey'is nurodė: „Esame Europoje visiškai integruotos įmonės dalis, naudojamės čia susidarančiais laisvo prekių ir žmonių judėjimo privalumais. Manome, kad nustoti būti ES dalimi nepageidauja ne tik mūsų bendrovė, bet ir visas sektorius“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją