„Audi“ konstruktoriai paskatinti „A6 Allroad“ sėkmės, prieš keletą metų pradėjo pardavinėti ir „A4 Allroad“ versiją. Tuo metu „Mercedes-Benz“ iki šiol tokios alternatyvos neturėjo. Tačiau pristatę naujojo E klasės modelio universalą „Mercedes-Benz“ konstruktoriai pagaliau ryžosi kurti ir savojo vidutinės klasės universalo versiją, kurią būtų galima pavadinti padidinto pravažumo. Toks – pusiau visureigis.

Šis automobilis oficialiai dar nepristatytas, bet informaciją apie jį „iškniso“ britai iš „Autoexpress“. Toks automobilis prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje. Gali būti, kad jau šių metų rudenį jš galės pamatyti Paryžiaus parodos lankytojai.

Britai sako, kad „Mercedes-Benz E klasės“ padidinto pravažumo universalas turės dyzelinius bei hibridinius variklius. Greičiausiai versijų su paprastais benzininiais varikliais be hibridinės pavaros iš viso nebus. Tai nebus automobilis, kurį galima įvardinti tarpine visureigio ir paprasto universalo grandimi.
Naujos kartos "Mercedes-Benz E klasės" universalas

„Mercedes-Benz“ neslepia, kad šį automobilį kūrė, žvelgdami į „Audi Allroad“ ir kad tai yra pagrindinis jų konkurentas.

Kol kas neaiškus naujojo „Mercedes-Benz“ pavadinimas. Greičiausiai jis vis dar turės „E klasės“ vardą. Tuo pat metu vokiečiai planuoja susigrąžinti susidomėjimą universalais. „E klasės“ universalas yra didžiausias tokį kėbulą turintis automobilis jų gamoje.

Aišku, automobilis bus sukurtas pagal visus tokio tipo modelio gamybos kanonus – bus varomas visais ratais, jo kėbulas bus truputį pakeltas ir turės keletą visureigiams būdingų plastikinių apsaugų. Manoma, kad padidinto pravažumo „E klasės“ „Mercedes-Benz“ universalai, palyginus su paprastomis versijomis, kainuos 4-5-iais tūkstančiais eurų daugiau.

Beje, ne tik „Mercedes“ kėsinasi į šią iki šiol nepaliestą „Audi Allroad“ modelių teritoriją. „Volvo“ jau kurį laiką gamina savo universalų padidinto pravažumo versijas, pavadintas „Cross Country“. Dabar prie jų prisidės ir dar vienas, didžiausias universalas V90. Švedai, vos pristatę savo didžiausią gamos universalą, iš karto pripažino, kad jau ruošia ir padidinto pravažumo versiją tradiciškai pavadintą „Cross Country“.

„Piko minutės“ transliuojamos pirmadieniais ir trečiadieniais 7.45 val.