Į atnaujintos „BMW 3 Gran Turismo“ serijos modelius bus montuojami trys visiškai nauji benzininiai varikliai, kurie išsiskiria nuo 135 kW/184 AG iki 240 kW/326 AG siekiančia galia. Būsimieji „BMW 3 Gran Turismo“ pirkėjai taip pat galės pasirinkti net iš 5 dyzelinių variklių, išvystančių galią nuo 110 kW/150 AG iki 230 kW/313 AG.

Visi keturių ir šešių cilindrų benzininiai varikliai ir naujasis 2,5 litro darbinio tūrio keturių cilindrų dyzelinis variklis sukurti remiantis „BMW EfficientDynamics“ koncepcija ir yra aprūpinti „BMW TwinPower Turbo“ įpurškimo technologija. Šių variklių degalų suvartojimo efektyvumas yra išaugęs maždaug septintadaliu.

Likę kiti keturių cilindrų dyzeliniai varikliai siūlomi nuo 2015 m. vasaros.

Nepaisant didesnės išvystomos naujų variklių galios, jų efektyvumas yra pastebimai išaugęs. Modelyje „BMW 318d Gran Turismo“ naudojamo variklio anglies dvideginio emisija sumažėjusi 4,5 proc., o modelyje „BMW 320d Gran Turismo“ – net 13,8 procento.

Patobulintos mechaninė ir automatinė greičių dėžės, funkcija „Auto Start Stop“, stabdymo energijos regeneravimo sistema, nepagrindinių sistemų našumas ir „ECO PRO“ važiavimo režimas prisideda prie dar labiau sumažėjusios anglies dvideginio emisijos ir didesnio atnaujintų modelių našumo.

Nuo šiol 5 iš 8 modelių variantų bus standartiškai siūlomi su automatine greičių dėže „Steptronic“. Taip pat bus galima pasirinkti ir 6 laipsnių mechaninę greičių dėžę.

Be to, visi modeliai su benzininiais varikliais ir didesnės galios dyzeliniais varikliais galės būti komplektuojami su visų varančiųjų ratų sistema „xDrive“. Galingiausias dyzelinis modelis „BMW 335d Gran Turismo“ šia sistema bus aprūpintas standartiškai.

Naujieji „BMW 3 Gran Turismo“ serijos modeliai už kitus BMW trečiosios serijos automobilius yra ilgesni 20 cm, o jų visas kėbulo ilgis siekia net 4,8 metro. Pagal šį parametrą atnaujinti trečiosios serijos modeliai jau priartėja prie prabangių sedanų segmento.

„BMW 3 Gran Turismo“ ratų bazė yra ilgesnė 11 cm, palyginti su kitais 3 klasės modeliais, ir siekia daugiau kaip 2,9 metro – tai suteikia daugiau vietos kojoms galinės sėdynių eilės keleiviams. Bagažinės talpa sudaro 520 litrų, o užlenkus galinių sėdynių eilę padidėja iki 1600 litrų.

Atnaujinti „BMW 3 Gran Turismo“ nuo šiol aprūpinti standartiniais priekiniais LED žibintais ir priekiniais LED rūko žibintais, suteikiančiais automobiliams dinamiškesnę išvaizdą. Taip pat patobulinti galiniai LED žibintai, paryškintos kėbulo linijos, todėl vizualiai atnaujinti modeliai kelyje atrodo paplatėję, užimantys tvirtesnę pozą.

Pokyčių bus galima pastebėti ir „BMW 3 Gran Turismo“ salone – jame panaudotos naujos medžiagos ir akcentai, tarp kurių yra papildomas chromo apvadas aplink centrinę konsolę, nauji dekoratyvinio medžio intarpai, nauji spalviniai ir odos apdailos variantai. Be to, vairuotojo sėdėjimo padėtis yra paaukštinta 5,9 cm, tai užtikrina geresnį apžvalgos kampą.

„BMW 3 Gran Turismo“ modelių gamoje atsiras 2 naujos kėbulo spalvos, 3 naujo dizaino lengvo lydinio ratlankių kombinacijos, papildomi salono apdailos variantai.

Naujieji modeliai taip pat išsiskirs plačiu standartinės įrangos sąrašu, kuriame: automatinė klimato kontrolė, beraktė užvedimo sistema, šešios oro pagalvės, LED priekiniai žibintai, LED priekiniai rūko žibintai, didelės raiškos ekranas su „iDrive Controller“ valdymo ratuku, belaidė telefono sąsaja.

„BMW 3 Gran Turismo“ taps pirmaisiais vidutinės klasės automobiliais, kuriuose bus pasiūlyta multifunkcinė sistema „BMW Navigation system Professional“. Ši, iki šiol tik į prabangios klasės automobilius diegta sistema, kaip teigiama pranešime, išsiskiria patrauklesne grafine sąsaja, intuityvesniu valdymu, plačiomis išmaniųjų telefonų sąsajos galimybėmis, belaidžio telefono įkrovimo funkcija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)