Ryte „Fiat Chrysler“ akcijų vertė krito 5 proc., nors vėliau šiek tiek atsigavo, rašo bbc.com.

Savaitgalį Vokietijos laikraštis „Bild“ parašė, kad šios šalies priežiūros institucijos „Fiat“ automobiliuose aptiko emisijų klastojimo programos įrodymų. Toks skandalas jau krečia „Fiat“ konkurentę „Volkswagen“.

Anot „Bild“ sekmadienio numerio, Vokietijos federalinė motorinių transporto priemonių tarnyba (KBA) patikrino vieną „Fiat“ automobilį ir jame aptiko programinę įrangą, kuri po 22 minučių atjungia emisijų kontrolės technologiją. Tai reiškia, kad ši technologija atjungiama po 2 minučių, kai baigiasi standartinis patikrinimas.

Pasak laikraščio, KBA apie tai pranešė Europos Komisijai ir Italijos institucijoms.

„Fiat Chrysler“ šių įtarimų dar nekomentavo.

Ji taip pat atšaukė praėjusią savaitę turėjusį įvykti susitikimą su Vokietijos valdžia, teigdama, kad atsakomybė už patikrinimus tenka Italijai.

Vokietijos transporto ministras Alexanderis Dobrindtas sukritikavo „bendradarbiauti nenorintį „Fiat“ požiūrį“, kurį pavadino „visiškai nesuvokiamu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)