Kaip rašo leidinys „Autocar“, „Nissan“ Rytų Londone vykusiame renginyje patvirtino bendradarbiaujanti su Jungtinės Karalystės (JK) „National Grid“ ir pasauline energetikos valdymo bendrove „Eaton“ ir rengianti „xStorage“ sistemos projektą, skirtą perkelti papildomą elektros energiją iš „Nissan Leaf“ baterijų į tinklą.

Anot „Nissan“ Europos padalinio vadovo Paulo Willcoxo, visiškai pakrautas „Leaf“ vidutiniškai vienus namus elektra gali aprūpinti dviem dienoms, o už per „xStorage“ sistemą į tinklą perkeltą elektros energiją per metus galima gauti apie 600 svarų (apie 762 eurus).

„Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje yra apie 18 tūkst. „Leaf“ automobilių, kurių bendras energijos ekvivalentas prilygsta dviem jėgainėms“, – teigė „National Grid“ direktorius konsultantas Steve’as Holliday. „Jei visi vairuotų „Leaf“, energijos pakaktų Vokietijai ir Britanijai aprūpinti“, – neabejojo jis.

„Eaton“ sukurtos „xStorage“ sistemos kaina kartu su sumontavimu siekia 3 tūkst. svarų (3809 eurus). Šios sistemos veikimo principas beveik toks pats kaip ir įprastinio „Leaf“ įkroviklio, tik judėjimas vyksta priešinga kryptimi. Per vieną kartą sukauptos elektros energijos kiekis gali siekti iki 4,2 kWh.

Trys projekto įgyvendinimo procese dalyvaujančios bendrovės neabejoja: kai tik šią technologiją ims naudoti daug žmonių, ji padės užtikrinti kur kas pastovesnį elektros energijos tiekimą, o tiekimo pakilimų ir kritimų bus kur kas mažiau nei yra dabar.

Siekdama pademonstruoti šios technologijos efektyvumą bendrovė „Nissan“ pažadėjo panaudodama į tinklą iš elektromobilių sugrąžinamą elektrą iki 2017 m. pabaigos elektros energija aprūpinti visus Europoje turimus savo pastatus. Planuojama per trejus metus parduoti mažiausiai 100 tūkst. „xStorage“ sistemos vienetų.

Iš pradžių ši sistema bus išbandyta JK sumontuojant ją 100 „Leaf“ automobilių, o britai šią sistemą galės įsigyti jau nuo šių metų spalio mėn. Taip pat ši naujovė pasieks ir kitas Europos šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)