„Renault“ akcininkai, kurių balso teisę turinčių dalininkų kiekis siekia 54 proc., balandžio 29 d. per kasmetinį posėdį nubalsavo prieš šią didžiulę išmoką C. Ghosnui, rašo „Autonews“. Po šio posėdžio įvykusiame skubos tvarka sušauktame susitikime pranešta, kad „Renault“ valdyba nuomonės nepakeitė ir ketina išmokėti kompanijos vykdomajam direktoriui numatytą sumą, kurią sudaro 1,23 mln. eurų fiksuoto atlyginimo, 1,78 mln. eurų kintantis priedas ir dar 4,18 mln. eurų atidėtų priedų ir išmokų.

„Valdyba ir vėl vertina 2015 m. rezultatus“, - teigiama išplatintame pranešime.

Vis dėlto „Renault“ valdyba patvirtino, kad atlyginimų komitete bus peržiūrėta išmokų tvarka 2016 m. ir vėlesniam periodui. Akcininkų pasipiktinimas tapo simboliniu protestu, nes kasmetiniame posėdyje vykstantis balsavimas dėl išmokų ir atlyginimų yra tik patariamojo pobūdžio.

Pastaruosius kelerius metus C. Ghosnas, taip pat vadovaujantis ir japonų automobilių gamintojai „Nissan“, reguliariai sulaukia Prancūzijos valdžios, kuri yra didžiausia „Renault“ akcininkė, kritikos dėl jam tenkančių išmokų dydžio. Šios šalies valdžiai priklauso per 18 proc. „Renault“ balso teisę turinčių dalininkų.

„Svarbu pasitikėti valdyba“, - po akcininko jam pateikto klausimo dėl išmokos sakė C. Ghosnas. „Šiandien yra svarbiausia tai, kad „Renault“ sekasi gerai ir ji auga“, - tęsė jis. „Valdyba nepriima sprendimų dėl kompensacijų kaprizų pagrindu, valdyba veikia jūsų deleguotos valdžios pagrindu ir sprendžia dėl įmonės vadovų ir atlygio, atitinkančio jų dedamas pastangas ir talentus“, - pareiškė C. Ghosnas.

Šis balsavimas – tai jau trečias kartas, kai Prancūzijos valdžia pasisako prieš išmoką C. Ghosnui, kuri 2014 m. beveik patrigubėjo, o 2015 m. išliko tokia pati. Prancūzijos finansų ministerijos atstovai patvirtino, kad valdžios atstovai balsavo prieš išmoką C. Ghosnui.

„Vyriausybė pastoviai ragina mažinti išmokas, o pradėti siūlo nuo įmonių, kurių dalininkė yra valstybė“, - patikino Finansų ministerijos atstovas.

Prancūzijos valdžia šiais metais kritikos nepagailėjo ir „PSA Peugeot Citroen Group“ vykdomajam direktoriui Carlosui Tavaresui, kuriam tenkanti išmoka 2015 m. išaugo beveik dvigubai ir siekė 5,25 mln. eurų. Abiejų automobilių gamintojų atstovai teigia, kad išmokos vadovams skiriamos pagal įmonės darbo rezultatus ir atitinka kitų su šiomis bendrovėmis konkuruojančių Europos automobilių gamintojų vadovų gaunamas išmokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją