Pagal naujuosius planus elektromobilių pirkėjams bus taikoma 4 tūkst. eurų lengvata, šios išlaidos bus lygiai padalintos tarp vyriausybės ir transporto sektoriaus. Įkraunamų hibridinių automobilių ketinantys įsigyti asmenys gaus 3 tūkst. eurų lengvatą.

„Iš šių lėšų 300 mln. bus skirtos 2017-2020 metais parengti įkrovimo stočių infrastruktūrą“, – sakė šalies finansų ministras Wolfgangas Schaeuble.

„Tikslas – kuo labiau išpopuliarinti elektrinius automobilius, – žurnalistams sakė W. Schaeuble. – Su šia priemone duosime impulsą.“

Tiesa, ministras teigė, kad prabangiems automobiliams, kurių kaina sudarys daugiau kaip 60 tūkst. eurų, ši lengvata taikoma nebus. Kitaip tariant, pavyzdžiui dabar gaminamų „Tesla“ modelių pirkėjai nuolaidos negaus.

Pasak ministro, naujoji investicijų schema bus pradėta taikyti nuo šių metų gegužės, taip pat vyriausybė svarsto galimybes imtis ir kitų papildomų skatinimo priemonių, pavyzdžiui, mokestinių lengvatų.

Automobilių pramonės atstovai mano, kad įvairios iniciatyvos gali pakeisti situaciją, turint omenyje tai, kad Vokietijos rinka sudaro pratiškai ketvirtį visų Europos automobilių pardavimų.

Vasarį A. Merkel užsiminė esanti pasirengusi remti subsidijas, kad iki 2020 m. Vokietijoje būtų parduota 1 mln. elektrinių automobilių. Šį antradienį ji pasirašė susitarimą su automobilius gaminančių kompanijų vadovais. Iš pradžių šie siūlė apmokėti 25 proc. iniciatyvos, tačiau derybų metu sutarta padalinti tenkančias išlaidas lygiomis dalimis.

Vokietijoje kol kas parduota 30 tūkst. elektrinių automobilių, kurie tradiciškai yra brangesni už paprastus modelius. Tai yra neįtikėtinai mažai, turint omenyje, kad Vokietijoje per metus parduodama 3 mln. automobilių.

Beje, Vokietija nuo seno populiarino dyzelinius automobilius, siekdama sumažinti automobilių išmetamųjų dujų kiekį.

„Volkswagen Group“, „Daimler“ ir „BMW Group“ kartu su tiekėjais, kaip antai, „Continental“, pernai priėmė į darbą 790 tūkst. žmonių, o automobilių pardavimai šioje šalyje 2015 m. sudarė 40 mlrd. eurų, Vokietijos automobilių gamintojų asociacijos VDA duomenimis. Pernai Vokietijoje buvo pagaminta 1,9 proc. daugiau automobilių – 5,7 mln. vienetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)