Kad padengtų emisijų klastojimo skandalo nuostolius, VW atidėjo 16,2 mlrd. eurų, nors anksčiau tam buvo numatyta skirti 6,7 mlrd. eurų, penktadienį savo pranešime spaudai nurodė didžiausia Europos automobilių gamintoja.

VW taip pat 97 proc. sumažino savo kasmetinius dividendus: iki 0,17 euro už akciją. Tai mažiausi dividendai bent jau nuo 2000 metų.

Tačiau Frankfurto vertybinių popierių biržoje penktadienį 16 val. 06 min. vietos laiku VW akcijų vertė pakilo 0,5 proc. ir kompensavo ankstesnį kritimą.

„Dabartinė krizė, kaip rodo šiandien pateikti duomenys, daro milžinišką įtaką „Volkswagen“ finansinei padėčiai“, - savo pranešime spaudai teigė įmonės generalinis direktorius Matthiasas Muelleris, pridurdamas, kad „dabar bent jau galima kiekybiškai įvertinti emisijų skandalo atgarsius“.

Nors naujausi duomenys apie finansines pasekmes rodo, kad ši automobilių gamintoja daro pažangą, „Volkswagen“ šios krizės dar toli gražu neišsprendė. Paaiškėjo, kad ataskaita apie tai, kaip manipuliacijos buvo vykdomos ir tiek metų dangstomos, bus užbaigta tik ketvirtajame ketvirtyje, kai nuo šio skandalo paviešinimo bus praėję daugiau kaip metai.

„Volkswagen“ taip pat liko du mėnesiai, kad užbaigtų susitarimą, pagal kurį Jungtinėse Valstijose ištaisytų arba supirktų skandalo paliestus automobilius. Vis dėlto panašu, kad anapus Atlanto sprendimas jau rastas.

Tuo tarpu Europoje lėtai įsibėgėja „Volkswagen“ sprendimas atšaukti 8,5 mln. nukentėjusių automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)