Elektronikos milžinė „Sony“, kaip ir automobilių gamintojos „Honda“ ir „Toyota“, pranešė apie savo įmonėms padarytą žalą.

Gamybos stabdymas Japonijos pietvakariuose esančios Kiūšiū salos Kumamoto prefektūroje gali išprovokuoti trikdymus tiekimo grandinėje.

Lustų gamintoja „Renesas Electronics“ taip pat pranešė, kad jos gamykloje, esančioje Kumamoto prefektūroje, apgadinta dalis įrangos.

„Toyota“ paskelbė stabdanti operacijas daugelyje surinkimo įmonių, veikiančių Japonijoje. „Toyota“ gamybos stabdymas vyks etapais ir truks apie savaitę.

Didžiausia automobilių gamintoja teigė, kad sutriko tam tikrų dalių tiekimas iš tiekėjų, tokių kaip „Aisin Sieki“, kuri yra pagrindinė „Toyota“ atsarginių dalių tiekėja. Kaip rašo Japonijos laikraštis „Nikkei“, „Aisin Seiki“ buvo priversta stabdyti durų, variklių ir kitų dalių gamybą savo padalinyje Kumamoto prefektūroje, nes šis regionas vis dar krečiamas pakartotinių požeminių smūgių. Bendrovė planuoja perkelti gamybą į kitas įmones tiek šalies viduje, tiek užsienyje.

Sustabdžius operacijas „Toyota“ gamyklose, bendrovės automobilių gamyba gali sumažėti maždaug 50000 automobilių, rašo „Nikkei“ cituodama pramonės analitikus.

„Sony“ savaitgalį pranešė šiuo metu mėginanti įvertinti patirtus nuostolius gamykloje, gaminančioje vaizdo jutiklius išmaniesiems telefonams. Anot „Sony“ atstovų, ši gamykla kurį laiką liks uždaryta.

Žemės drebėjimas Kumamoto prefektūroje turėjo neigiamų padarinių ir regiono restoranams bei mažmenininkams. Prekybos centrų operatorė „Aeon“ sekmadienį nurodė uždaryti 27 parduotuves šiame regione.

Japonijos meteorologijos agentūra pranešė, kad per ateinančias dienas vėl gali prasidėti požeminiai smūgiai.

Per žemės drebėjimus nukentėjo daugiau kaip tūkstantis žmonių, nuniokoti pastatai, keliai ir tiltai.

Apie 30 tūkst. gelbėjimo tarnybų darbuotojų ieško išgyvenusiųjų. Policijos duomenimis, 11 žmonių vis dar laikomi dingusiais.

Pirmadienį parlamente kalbėjęs Japonijos premjeras Shinzo Abė sakė, kad reikia dėti daugiau pastangų, norint užtikrinti žmonių saugumą ir paragino paskelbti regioną nelaimės zona.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją