Vieni miestiečiai palaiko tokį greičio mėgėjų tramdymo būdą, kiti pastebi, jog automatinės greičio kontrolės priemonės problemos nespręs, o bus tik skirtos biudžeto pildymui.

Kauno eismo saugumo komisija žada, kad viešieji pirkimai ir derinimai ilgai neužtruks ir automatinė greičio matavimo įranga Kauno gatvėse pradės kontroliuoti vairuotojus dar šiemet.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad radarai bus įrengti dešimtyje Kauno vietų. Planuojama įsigyti įrenginius, galinčius matuoti greitį abejomis kryptimis.

Greičio matuokliai bus įrengti Savanorių prospekto, Nuokalnės gatvės, Šiaurės prospekto, Europos prospekto, Tunelio gatvės, R. Kalantos gatvės įkalnėse, taip pat – Jonavos gatvėje, Karaliaus Mindaugo prospekte, Žemaičių plente ir ties T. Masiulio bei Raudonojo Kryžiaus gatvių sankryža.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ apvažiavo visas vietas, kur planuojama įrengti greičio kontrolės prietaisus. Kviečiame pamatyti gyvai, kur stovės naujieji radarai.

Tačiau dar neįrengus greičio radarų, galima teigti, jog 10 vietų visame Kaune – per mažai, norint automatiniu būdu kontroliuoti vairuotojų greitį.

Štai kad ir Neries krantinė, kurioje įrengta ne viena pavojinga pėsčiųjų perėja, o greitis ribojamas iki 50 km/h, vairuotojai neretai mėgsta spustelti greičio pedalą vos ne dvigubai, nei leistina.