Antrosios kartos „Panamera“ bus naudojama valdančiosios bendrovės „Volkswagen Group“ lengvesnė ir degalų atžvilgiu efektyvesnė standartinė modulinė platforma (MSB), ant kurios turėtų būti konstruojami ir „Bentley“, „Bugatti“ bei „Lamborghini“ modeliai. Manoma, kad išvaizdos požiūriu automobilis keisis mažai, tačiau interjere sulauksime daug patobulinimų.

Prekyba naująja „Panamera“ Europoje prasidės netrukus po viešo jos pristatymo Paryžiuje rugsėjo 29 dieną. Kinijos ir Jungtinių Valstijų – dviejų didžiausių „Porsche“ rinkų – salonuose šis modelis pasirodys jau 2017 metais.

Pernai „Panamera“ automobiliai buvo prasčiausiai parduodami iš penkių „Porsche“ modelių linijų, tačiau jie buvo populiarūs Kinijoje, kur klientai įvertino keturių durų automobilio erdvumą, palyginus su sportiniais automobiliais 911.

„Porsche“ prieš septynerius metus pristatydama savo pirmosios kartos „Panamera“ automobilį, pasauliniam jo debiutui kaip vietą pasirinko Šanchajaus metropolį – išskirtinis renginys buvo surengtas garsiajame šio didmiesčio dangoraižyje „World Financial Center“.

Kad padidintų paklausą, „Porsche“ kitais metais Europoje turėtų pasiūlyti „Panamera Shooting Brake“ variantą, labiau pasižyminti universalo siluetu. Manoma, kad papildomas funkcionalumas labiausiai patiks klientams Europoje, kur universalai lieka populiarūs dėl geresnių palyginus su visureigiais valdymo sąvybių.

Pasauliniai „Panamera“ pardavimai pernai smuko 31 proc. iki 17 tūkst. 207 vienetų. Tai blogiausiai pasirodęs modelis, jei kartu bus skaičiuojami „Boxster“ ir „Cayman“ pardavimai. Geriausiai „Panamera“ automobiliai buvo perkami 2012 metais, kai buvo parduota 29 tūkst. 30 šių mašinų.

„Panamera“ kaina Vokietijoje prasideda nuo 83 tūkst. 277 eurų. „Porsche“ siūlo kelias jo modifikacijas, įskaitant keturiais ratais varomą versiją, įkraunamą hibridą bei GTS ir „Turbo“ variantus, kurių kaina gali viršyti 180 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)