Automobilių pardavimai per šį laikotarpį sumažėjo tik Graikijoje ir Nyderlanduose, tuo tarpu kitose ES valstybėse, išskyrus Austriją, Didžiąją Britaniją ir Slovėniją, šis rodiklis išaugo.

„2016 m. vasarį, 30-ą mėnesį iš eilės, ES lengvųjų automobilių rinka augo“, – sakė ACEA.

Per pirmuosius du šių metų mėnesius naujų automobilių pardavimai išaugo 10,1 proc., iki 2,1 mln. automobilių, tuo tarpu per visus 2015 metus automobilių pardavimai padidėjo 9,3 proc.

Tačiau ne visos automobilių gamintojos gali pasidžiaugti sparčiai augančiais pardavimais. Nors „Volkswagen“ vis dar užima didžiausią rinkos dalį Europoje, šių metų sausį ir vasarį jos pardavimai padidėjo tik 4,5 proc.

„Volkswagen“ koncerną drebina didžiausia krizė per visą jo istoriją. Pernai JAV priežiūros institucijos nustatė, kad VW montavo į savo gaminamus automobilius įrangą, kuri išjungdavo emisijų kontrolės mechanizmą, kai automobilis buvo testuojamas. Apie 11 mln. automobilių visame pasaulyje turėjo tokią įrangą.

Fiat Chrysler Group“ pardavimai padidėjo 18,7 proc., o „Mercedes“ automobilių gamintoja „Daimler“ pardavimus padidino 14,6 proc.

Prancūzijos „Peugeot“ ir „Renault“ savo pardavimus padidino atitinkamai 8,5 ir 5,4 proc., o Vokietijos prabangių automobilių gamintoja BMW – 8,7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)