„Apple“ produkcijos gerbėjų sukurtame būtent šiam projektui skirtame tinklapyje „Apple Car Fans“ publikuojamas išskirtinis interviu su finansų analitiku Gene'u Munsteriu, ilgą laiką stebėjusiu ir vertinusį pačią „Apple“ bendrovę ir jos produkciją.

G. Munsteris teigia, kad „Apple“ automobilio kaina turėtų siekti apie 75 tūkst. JAV dolerių (67513 eurų). Jis aiškina, kad tiek kainuojantis automobilis atsidurs prabangiųjų kategorijoje ir sudarys konkurenciją „Tesla Model S“ ekvivalentui.

Skirtingai nuo kitų automobilių gamintojų, „Apple“ ketina pristatyti tik vieną produktą, kuris, anot G. Munsterio, gaus šį visame pasaulyje puikiai žinomą pavadinimą, rašo „Autoevolution“.

Kaip „iPhone“ ir kitų garsių šios bendrovės produktų atveju, „Apple“ sudarys rangos sutartį dėl automobilių gamybos su kita bendrove. Taigi, apmokėjusi visą gamybos procesą, įmonė galės dėmesį telkti į produkcijos pardavimą ir išvengs būtinybės daug dėmesio skirti gamybos reikalams. Manoma, kad „Apple“ rinkodaros genijai galimai sugebės pelningai prekiauti vos vienu automobilio modeliu.

Siekdama šio tikslo „Apple“ gali imtis kitokios naujojo produkto rinkodaros strategijos. Vis dėlto finansų analitikas G. Munsteris buvo linkęs susilaikyti nuo komentarų ir neatskleidė detalių, ko tiksliai būtų galima tikėtis šįkart.

Tačiau yra ir skeptiškoji nuomonė, kad „Apple“ gerbėjams nederėtų dėti per daug vilčių į šį projektą, nes amerikiečių kompanijos automobilis gali taip ir nepasiekti rinkos. Jau anksčiau yra buvę atvejų, kai būdavo atsisakom tam tikrų projektų kitų produktų naudai.

Pastarasis toks atvejis – „Apple TV“. Šis produktas turėjo atverti duris į naują buitinės elektronikos segmentą, taigi mažai kam nuostabą sukeltų sprendimas atsisakyti šio „Titan Project“ vadinamo projekto vardan ko nors kito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)