Nekalbant apie tradicinius sportinių automobilių gamintojus, kaip „Porsche“, „Ferrari“ar kiti, čia savo šviežiausius kūrinius demonstruoja ir itin retų modelių kūrėjai. Lankytojai gali grožėtis švedų „Koenigsegg“, italų „Pagani“ superautomobiliais, radikalų elektromobilį „Concept One“, išvystantį 1800 Nm sukimo momentą, demonstruoja kroatų „Rimac“, gurmanų akis glosto daugybė kitų vienetinių darbų.

Dideles minias žurnalistų prikaustė ir „Lamborghini“ bei „Bugatti“. Pirmoji pademonstravo vos 40 vienetų tiražu išleistą ir jau išparduotą, markės įkūrėjo Ferruccio Lamborghini šimtosioms gimimo metinėms pagerbti skirtą „Centenario“ modelį, o antroji pristatė legendinio „Veyron“ įpėdinį „Chiron“.

Prieš dešimt metų radikaliu ir greičiausiu pasaulyje vadintą pirmtaką naujasis superautomobilis gerokai perspjauna – 8 litrų darbinio tūrio W16 motoras generuoja 1500 AG ir vos per dvi su puse sekundės gali nunešti į vairą įsikibusį turtingą savanorį ten, kur šimto kilometrų per valandą greičio teritorija.

Maksimalus jo greitis siekia net 420 km/val., o kaina prispaudžia prie sėdynės dar labiau – 2,4 milijono eurų. Kol kas „Volkswagen“ grupei priklausanti gamintoja žada sukurti tik 500 šio modelio vienetų, iš kurių trečdalis jau yra užsakyti.

Panašiais techniniais bei finansiniais duomenimis pasižymi ir „Lamborghini Centenario“ - 1,75 milijono eurų už galimybę iki šimto kilometrų per valandą įsibėgėti per 2,7 sekundės.

Pasigrožėti 86-osios parodos automobiliais kovo 3-13 dienomis galite Ženevos “Palexpo” rūmuose arba DELFI nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)