Įdomu tai, kad kompaktiškas hečbekas triumfavo ir mūsų šalies „Metų automobilio“ rinkimuose.

Senojo žemyno konkurse naujoji „Astra“ finale aplenkė tokius varžovus, kaip „Mazda MX-5“, „Audi A4“, „BMW 7“, „Jaguar XE“, „Škoda Superb“ ir „Volvo XC90“.

Šiemet konkursas išsiskyrė tuo, kad buvo kiek pakoreguotos jo sąlygos, atmetant populiarumo rinkose kriterijų, kuris anksčiau nurodydavo, kad prognozuojamo pretendento pardavimai turi būti ne mažesni nei 5000 vienetų. Tokiu būdu rinkimuose sudaryta galimybė varžytis mažesnio tiražo, tačiau labiau inovatyviems automobiliams.

Taip tarp konkurso dalyvių pirmame etape atsirado tokie modeliai, kaip vandenilio elementais varoma „Toyota Mirai“ bei neseniai debiutavęs „Tesla Model X“. Vis dėlto į finalą jie nepateko.

Už finalo borto taip pat liko sportiniai „Audi R8“, „Ferrari 488 GTB“, „McLaren 570S“ bei „Mercedes-AMG GT“ ir žemiškesni „Renault Espace“ ar „Alfa Romeo Giulia“.

Finaliniame etape savo žodį tarė žiuri komisija, kurią sudarė 58 žurnalistai iš 22 šalių. Nugalėjusi „Opel Astra“ surinko 309 balus.

Antrą vietą užėmė „Volvo XC90“ (294 balai), trečiąją – „Mazda MX-5“ (202 balai).

Toliau išsirikiavo „Audi A4“ (189 balai), „Jaguar XE“ (163 balai), „Škoda Superb“ (147 balai) ir „BMW 7“ (143 balai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)