Tačiau, akivaizdus „Nissan Qashqai“ populiarumas rodo, kad išaušo nauja - krosoverių era, rašoma gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai.

Remiantis 2015 m. naujų automobilių registracijos duomenimis, „Nissan Qashqai“ tapo populiariausiu automobiliu Baltijos šalyse. Pernai čia parduoti 2872 modeliai.

Kalendorinius metus Baltijos šalyse „Nissan“ baigė pasiekusi 7,7 proc. rinkos dalį (didžiausią iki šiol per kalendorinius metus) ir pardavusi 4655 naujus automobilius.

2015 m. pagal perkamumą Estijoje ir Latvijoje šis automobilis užėmė pirmąją vietą (parduota atitinkamai 1170 ir 886 vnt.), o Lietuvoje – trečiąją (parduoti 836 vnt.), nors tarp privačių pirkėjų jis vis dar turi didžiausią paklausą.

Tokį automobilio populiarumą gamintojas aiškina tuo, kad jis yra ne tik praktiškas, ekonomiškas ir išsiskiriantis tinkamu kainos bei kokybės santykiu, bet ir puikiai pritaikytas prie Baltijos šalių pirkėjų gyvenimo būdo. Teigiama, kad „Qashqai“ yra komfortiškas automobilis, kuriuo patogu kasdien važinėti mieste, taip pat praktiškas ir saugus, todėl puikiai tinka savaitgalio išvykoms ir ilgesnėms atostogų kelionėms.

Gamintojas pažymi, kad „Qashqai“ įdiegtų „Safety Shield“ technologijų maksimaliam keleivių, kitų eismo dalyvių ir pėsčiųjų saugumui užtikrinti efektyvumą įrodė nepriklausomos naujų automobilių saugumo vertinimo organizacijos „Euro NCAP“ įvertinimas.

„Euro NCAP“ organizacija „Qashqai“ automobilį paskelbė saugiausiu visoje mažų šeimyninių automobilių rinkoje 2014 metais – jis surinko daugiau taškų už visus kitus tais metais išbandytus automobilius.

„Qashqai“ – gausiai tituluotas automobilis. Tik pasirodęs naujosios kartos modelis susižėrė apdovanojimų tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse.

Šiuo metu „Nissan“ plečia „Qashqai“ asortimentą, papildydama jį nauja „N-Connecta“ komplektacijos versija. Naujasis modelis užima tarpinę padėtį tarp „Acenta“ ir aukščiausio lygio „Tekna“ versijų, dar labiau priartindamas pažangias „Nissan“ technologijas prie platesnės auditorijos.

Naujos komplektacijos modelio išorei būdingi tamsinti galiniai langai. Savo automobilio išvaizdą dar labiau norintys pagyvinti pirkėjai gali rinktis papildomą „Design“ komplektą, kurį sudaro 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai, panoraminis stiklinis stogas ir stogo bėgeliai.

„Qashqai“ komplektuojamoje saugos, komforto ir pramoginėje įrangoje pagrindinis vaidmuo atitenka aplinkinio vaizdo monitoriui (AVM) – garsiai pagalbinei „Nissan“ vairavimo ir automobilio statymo sistemai, kuri leidžia vairuotojui tiesiogiai matyti savo automobilio aplinkos vaizdą iš viršaus.

AVM yra visiškai integruotas į naujausią „Qashqai“ navigacijos ir pramoginę „NissanConnect“ sistemą, kurią sudaro įvairios technologijos, tarp jų išmaniojo telefono jungtis ir pažangi palydovinė navigacijos sistema.

Kalbant apie kitą į standartinę „Qashqai N-Connecta“ modelio komplektaciją įtrauktą komforto įrangą, minėtina elektroninio rakto sistema ir variklio paleidimo mygtukas, priekiniai bei galiniai automobilio statymo jutikliai ir automatiškai patamsėjantis galinio vaizdo veidrodėlis.

Dar vienas šios komplektacijos modelio privalumas – gausus saugos įrangos paketas. Šioje versijoje kaip standartinė įranga montuojamas „Nissan“ pripažintas „Safety Shield“ technologijų komplektas. Taigi dar daugiau vairuotojų gali mėgautis ramybės jausmą suteikiančiomis technologijomis, kurios segmente pasirodo pirmą kartą.

Šį komplektą sudaro išankstinio avarinio stabdymo, kelio ženklų atpažinimo, nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjimo ir pagalbinė tolimųjų šviesų sistemos. „Nissan Qashqai N-Connecta“ modeliai gali būti komplektuojami su visais siūlomais varikliais ir transmisijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)