Skelbiama, kad siūlyme numatyta gana paprasta schema: elektra varomų automobilių pirkėjai iš valstybės gautų subsidiją, skelbia dienraštis, tačiau daugiau jokių iniciatyvos detalių nepateikia.

Kaip teigia Vokietijos ūkio ministras, jis taip pat norėtų išplėsti šalies elektrinių automobilių baterijų įkrovimo stotelių tinklą ir paskatinti valstybines institucijas tarnybinėms reikmėms taip pat rinktis būtent elektromobilius.

Skelbiama, kad subsidijų elektra varomų automobilių įsigijimui programa būtų finansuojama iš dabartinio Vokietijos biudžeto, esą didinti mokesčių tikrai neplanuojama, ministro žodžius cituoja šalies žiniasklaida.

Vokietijos valdžia kelia ambicingą tikslą iki 2020 metų pasiekti, kad šalies keliais riedėtų bent milijonas elektra varomų automobilių.

Kalbant apie Vokietijos automobilių gamintojus, elektromobilius gamina tokie gigantai kaip BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Volkswagen“. Apie tokią galimybę pastaruoju metu paskelbė ir „Audi“ bei „Porsche“.

2014 metais Vokietijoje parduota apie 19 tūkst. elektrinių automobilių. 2014 metų pabaigoje šalyje tebuvo vos 2400 specializuotų stotelių, kur galima įkrauti tokios transporto priemonės bateriją, ir vos 100 skubaus baterijos įkrovimo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)