Būdų šioms problemoms spręsti ieško technologijų kūrėjai, pristatydami ateities miesto prototipus. Automobilių gamintoja „Toyota“, sukūrusi hibridinį miesto visureigį „RAV4“ teigia, kad ekologiški, aplinką ir resursus tausojantys automobiliai yra miesto transporto ateitis, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Automobilių gamintojai – vieni tų, kurie, nuolat atnaujindami savo gamybos procesus, gali reikšmingai prisidėti prie aplinkos tausojimo, tad „Toyota“ – viena pirmaujančių lyderių šioje srityje, pirmoji pasauliui prieš beveik 20 metų pristačiusi hibridinį, o šiemet – pirmąjį pasaulyje vandeniliu varomą automobilį.

Bendrovė nuolat atlieka įvairiausius tyrimus, o naujų, resursus ir aplinką tausojančių, automobilių kūrimui pasitelkia mokslininkus bei moderniausias technologijas, – pasakoja UAB „Mototoja“ „Toyota“ pardavimo vadovas Gediminas Jekenta. – Hibridiniai automobiliai jau spėjo užsitarnauti gerą vardą tiek dėl savo ergonominių savybių, tiek dėl malonaus važiavimo pojūčio. Naujasis hibridinis miesto visureigis „RAV4“ skirtas norintiems važiuoti komfortiškai, ekonomiškai ir mąstantiems apie aplinką, kurioje gyvena“.

Naujajame „RAV4“ gausu ypač novatoriškų technologijų – nuo geresnes dinamines savybes generuojančios naujosios hibridinės sistemos ir ypatingą saugumą užtikrinančios „Toyota Safety Sense“ technologijos iki išmaniojo panoraminio vaizdo monitoriaus.

Pamatyti ir susipažinti su „Toyota RAV4“ automobiliu vieni pirmųjų Baltijos šalyse galėjo ketvirtadienį vykusio trečiojo sostinės taksi bendrovės „Smart taxi“ gimtadienio svečiai. Vakaro svečiai buvo ne tik supažindinti su automobilio galimybėmis ir techninėmis savybėmis, bet ir turėjo progą įsėsti į saloną, iš arti apžiūrėti dizaino elementus.

Vytauto Reiso, „Smart taxi“ vadovo teigimu, su viena didžiausių pasaulio automobilių gamintojų bendradarbiaujama jau 3 metus: „Su šiuo automobilių gamintoju dirbame nuo įmonės įkūrimo – pirmieji Vilniuje pristatėme hibridinius automobilius „Prius“. Atkreipti visuomenės dėmesį į oro neteršiančias bei resursus taupančias technologijas išlieka didžiausiu mūsų prioritetu, todėl ir toliau ieškosime galimybių vartotojams pasiūlyti naujų, efektyvių paslaugų, kurios bus įgyvendintos labiau tausojant aplinką.“

Lietuvos salonus automobilis pasieks vasario mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)