Iš viso „Ioniq“ turės tris versijas: elektromobilio, paprasto ir iš tinklo įkraunamo hibrido. „Hyundai“ tikisi, kad jų modelis sudarys rimtą konkurenciją šiemet pasirodančiam naujos kartos „Toyota Prius“. Vizualiai ir techniškai automobiliai turės panašumų.

Hibridinė „Ioniq“ pavara bus kombinuojama iš 1.6 litro darbinio tūrio benzininio variklio (105 AG) ir elektrinio motoro (43,5 AG) su ličio jonų akumuliatoriumi. Automobilis bus varomas priekiniais ratais, kuriems galią perduos 6 laipsnių dviejų sankabų automatinė pavarų dėžė, specialiai sureguliuota šiam modeliui.

Kitų dviejų variantų techninės charakteristikos dar neatskleistos.

„Ioniq“ modelis bus gaminamas ant naujos koncerno platformos, kurią dalinsis su broliškosios markės „KIA Niro“ automobiliu.

Vienoje iš nuotraukų pirmą kartą galime pamatyti „Hyundai Ioniq“ saloną. Įmonės pranešime teigiama, jog kuriant interjerą panaudotos ekologiškos medžiagos, vizualiai jis kiek primena ir kitus „Hyundai“ modelius, pavyzdžiui „Tucson“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)