„Kelerius pastaruosius metus europietiški sportiniai automobiliai išpopuliarėjo, – teigė aukcionų organizatorių „RM Sotheby’s“ atstovas Gordas Duffas. – Pirmauja „Ferrari“, už jų – kiti geriausi sportiniai automobiliai: visų pirma – „Mercedes“, toliau – „Porsche“.

Šiaurės Amerikos automobilių aukcionuose per šiuos metus parduota automobilių už 1,45 mlrd. dolerių.

Iš dalies taip yra, nes padidėjo senų kolekcinių automobilių populiarumas. Anot McKeelo Hagerty, dėl kolekcininkų susidomėjimo, praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio ir kiek naujesnių automobilių pardavimai padidėjo 17 proc.
1973 m. "Porsche 911 Carrera RS 2.7"

„Nauja vėlesnio modelio automobilių era akivaizdžiai įrodė, kad terminas „kolekcinis automobilis“ nėra „seno automobilio“ sinonimas. Tad „Porsche“ kolekcininkų sąraše bus kitas (gamintojas)“, – sakė jis.

Kaip rašoma „Bloomberg“ pranešime, tarp kolekcininkų „Porsche“ patrauklūs ir išpopuliarėjo, nes yra sąlyginai paprasti, patikimi automobiliai.

Deja, norintiems įsigyti seną „Porsche“ vairuotojams rinka yra tuštoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)