Išmaniosios sėdynės koncepcija žada visiems laikams atsisakyti bet kokių rankenėlių: sėdynė savarankiškai prisitaikys prie vairuotojo, pasinaudojusi įvairiais duomenimis iš biometrinių jutiklių.

Kitaip tariant, sėdynė reaguos tiek į žmogaus fizinius parametrus, tiek į jo psichologinę ir emocinę būklę.

Gerai apgalvota išmaniosios sėdynės konstrukcija, kaip žada gamintojai, užtikrins, kad vairuotojų kūnui tektų optimali apkrova, ji būtų efektyviai paskirstyta, o elektroniniai sprendimai pasirūpins vairuojančiojo komfortu – pasiūlys ventiliacijos sprendimų, masažą, šildymą bei garantuos maksimalų patogumą, pavyzdžiui, važiuojant dideliu greičiu posūkiuose.

Nieko keisto, kad tokia išmani sėdynė kainuos nepigiai – pirmiausia gamintojas tokį patogumą siūlys prabangių automobilių gamintojams.

„Lear Corporation“ inžinieriai šiai sėdynei jau sugalvojo ir vardą „Intu“ – akivaizdu, kad tai angliško žodžio intuitive (liet. intuityvus) trumpinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)