NHTSA pareigūnai paskelbė, kad BMW turės sumokėti net 40 mln. JAV dolerių (apie 36,7 mln. eurų) baudą už tai, kad laiku neatšaukė 2014 ir 2015 metų „Mini Cooper“ automobilių, teigiama organizacijos išplatintame pranešime.

NHTSA tvirtina, kad 2014 metų automobiliams „MINI Cooper“ (MINI markė priklauso BMW) tais metais nepavyko praeiti šoninio smūgio avarijos bandymų. BMW atsakė, kad automobilis buvo neteisingai pasvertas, ir kad ji atliks šį bandymą teisingoje svorio klasėje ir įrengusi papildomas apsaugas nuo šoninių smūgių. Taigi gamintoja sutiko atlikti techninius patobulinimus.

Tačiau, pasak NHTSA, BMW šių veiksmų neatliko ir „MINI Cooper“ šiais metais vėl nepraėjo saugumo bandymų. Pradėjus tyrimą, buvo aptikta ir kitų pažeidimų, susijusių su automobilių atšaukimo tvarka, todėl Vokietijos koncernui skirta griežta bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)