„Autobest“ vertinimo komisijos nuomone, „Fiat Tipo“ yra išskirtinis modelis, o tokios šio automobilio ypatybės kaip išvaizda, varikliai, suvokiama vertė, komfortas, universalumas ir geras kainos bei kokybės santykis yra itin aktualios Europos pirkėjui, teigiama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai.

„Autobest“ vertinimo komisiją sudarė 26 ekspertai, atstovaujantys leidiniams iš tiek pat Europos šalių. Vertinimo komisija „Fiat Tipo“ sedanui iš viso skyrė 1492 taškus trylikoje skirtingų vertinimo kategorijų – išvaizdos, komforto, ekonomiškumo, valdymo, kainos, aptarnavimo tinklo, atsarginių dalių tiekimo, universalumo, liekamosios vertės ir kitų.

Apibendrinus, tam, kad laimėtų, automobilis turėjo pasirodyti kaip racionaliausias pasirinkimas daugelyje šių kategorijų.

Pirmo atnaujintoje „Fiat“ modelių gamoje sedano gautas įvertinimas atspindi šios markės automobilių filosofiją, kuri suderina išskirtinę stilistiką, geras valdymo ir funkcionalumo charakteristikas bei pranašiausią kainos ir vertės santykį, tikina Italijos gamintojas.
"Fiat Tipo"

Be to, „Fiat Tipo“ tapo trečiuoju koncerno modeliu, iškovojusiu šį prestižinį „Autobest“ įvertinimą. Pirmas apdovanojimas 2003-aisiais buvo skirtas „Fiat Panda“, o antrąjį 2008-aisiais pelnė „Fiat Linea“. Oficiali „Autobest“ apdovanojimų ceremonija įvyks kitų metų vasarį Milane.

Sedanas „Fiat Tipo“ išsiskiria didele bagažinės talpa, siekiančia 520 litrų, ir nedideliais kėbulo matmenimis (ilgis – 4,54 m, plotis – 1,79 m, aukštis – 1,49 m). Automobilio ratų bazės ilgis siekia 2,64 m, todėl keleiviams užtikrinama komfortiška erdvė.

Panaudota „Fiat Tipo“ pakabos komplektacija – nepriklausoma „McPherson“ pakaba priekyje ir sujungta torsioninė pakaba gale – lemia itin tikslų valdymą ir sukibimą su kelio danga bei patogų važiavimą. Be to, dėl sumažėjusio bendro važiuoklės svorio sumažėjo ir degalų sąnaudos.

Naujasis „Fiat“ modelis komplektuojamas pasirinktinai su vienu iš dviejų „MultiJet II“ turbodyzelinių arba dviejų benzininių variklių, kurių galia siekia 95-120 AG. Šie varikliai, žadama, bus efektyvūs – kaip skelbta anksčiau, vieno iš dyzelinių automobilių degalų vidutinės sąnaudos nesieks nė 4 l/100 kilometrų.

„Fiat Tipo“ yra aprūpintas daugybe pravarčių sprendimų, tarp kurių – platus standartinės įrangos sąrašas ir „Uconnect“ sistema su 5 colių įstrižainės jutikliniu ekranu, „Bluetooth“ laisvų rankų įranga, garso perdavimu, teksto įgarsinimu ir balso atpažinimu, garso ir USB jungtimis, multifunkciniu vairu. Kaip papildoma įranga automobilyje gali būti sumontuota galinio vaizdo kamera ir naujoji navigacijos sistema „TomTom 3D Touch“.

Gruodį debiutavęs gimtojoje Italijos rinkoje, artimiausiu metu „Fiat Tipo“ pasirodys kitose 39-iose Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos valstybėse. „Autobrava“ pardavimo salonuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje modelis pasirodys antrą 2016 m. ketvirtį.

Italijoje šio automobilio kaina prasideda nuo 12500 eurų.

„Fiat Tipo“, kuris šį pavasarį buvo pristatytas kaip „Fiat Aegea“ projektas, pavadinimas daugelyje rinkų žinomas nuo seno. „Fiat“ koncernas to paties pavadinimo hečbeką gamino 1988-1995 m. laikotarpiu, kuris už universalumą, talpumą ir kompaktiškumą 1989-asiais pelnė Metų automobilio titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)