„Mahindra“ ir „Pininfarina“ atstovai primadienį sandorio nekomentavo. Italijos biržoje buvo sustabdyta prekyba „Pininfarina“ akcijomis.

Turino kompaniją „Pininfarina“, tarp kurios žinomiausių kūrinių yra ir „Ferrari 458 Spider“, „Mahindra“ perka po to, kai įsigijo Pietų Korėjos automobilių gamintoją „Ssangyong“ ir prancūzų automobilių gamintojos „PSA Peugeot Citroen“ motociklų gamybos padalinį.

Dizaino įmonė jau bendradarbiauja su Mumbajuje esančiu „Mahindra“ padaliniu, gaminančiu visureigius, kartu su ja kūrė pernai pristatytą „Halo“ elektrinių sportinių automobilių modelį.

Iš pastarųjų 11-os metų 10 metų „Pininfarina“ buvo nepelninga, turėjo virš 100 mln. eurų skolų Italijos bankams. Teigiama, kad „Mahindra“ į kompaniją gali investuoti 150 mln. eurų. „Pininfarina“ vertė rinkoje – 127 mln. eurų.

Ferrari 458 Spider

Prieš trejus metus Italijos kompanija uždarė merdintį padalinį, kuris užsiėmė automobilių dizaino kūrimu kitiems gamintojams. Prezidentas Paolo Pininfarina, kompanijos įkūrėjo anūkas, balandžio 22 d. pranešė, kad naujas investuotojas suteiks „finansinio tvirtumo ir sustiprins augimą ateinančiais metais“.

1930 metais Battistos Farinos įkurta dizaino kompanija kūrė tokiems gamintojams, kaip „Ferrari“, „Maserati“, „Rolls-Royce“, „Cadillac“, „Jaguar“, „Volvo“, „Fiat“, „General Motors“, „Alfa Romeo“, „Lancia“, taip pat sukūrė ir mūsų gatvėse dažnai matomo „Peugeot 406 Coupe“ dizainą bei pelnė daugybę apdovanijomų savo srityje.

Kompanijos sėkmės metais joje dirbo beveik 3 tūkst. žmonių, tačiau pastarasis laikotarpis italams nebuvo sėkmingas finansiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)