Instituto sudarytame sąraše atsidūrė net devyni „Toyota“ modeliai, antroji vieta teko korporacijai „Honda“ su aštuoniais modeliais, trečioji – „Volkswagen“ su septyniais.

„Fiat Chrysler Automobiles NV“ vidutinio dydžio sedanas „Chrysler 200“ yra vienintelis Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintas automobilis, kuriam pavyko patekti į saugiausiųjų sąrašą.

Greitkelių saugos draudimo instituto saugaus automobilio specialią žymą už aukščiausią saugumą viso gavo 48 automobiliai. Į sąrašą pateko įvairūs „Toyota“ ir jai priklausančios „Lexus“ modeliai, pradedant 16 tūkstančių dolerių (14,6 tūkstančio eurų) kainuojančiu „Scion iA“ ir baigiant prabangiu „Lexus RC“, už kurį teks pakloti daugiau kaip 40 tūkstančių dolerių (36,5 tūkstančio eurų).

Tarp „Honda“ modelių yra sedanas „Accord“ ir prabangus visureigis „Acura RDX“. Iš „Volkswagen“ grupės automobilių į sąrašą pateko „Jetta“, „Passat“ ir „Audi A3“.

Draudimų pramonės remiamos saugos grupės rekomendacijos vienodai domina ir automobilių pardavėjus, ir jų gamintojus. Jos taip pat leidžia žvilgtelėti į ateitį, nes tarp kriterijų yra tokių elementų, kuriuos JAV saugos reguliuotojai paskelbė šią savaitę norintys įtraukti į savo reitingus.

Norėdamos gauti aukščiausią Greitkelių saugos draudimo instituto žymą, transporto priemonės turi gerai pasirodyti griežtame priekinio susidūrimo bandyme, taip pat pasiūlyti automatinio stabdymo technologiją.

Prieš trejus metus saugos grupė pakeitė testą, kurio metu nedidelė dalis automobilio priekinio galo trenkiasi į fiksuotą barjerą 40 mylių per valandą (64 kilometrų per valandą) greičiu, taip siekiama sumažinti mirčių ir sužalojimų skaičių avarijose, kuriose dalyvauja tokie objektai kaip pakelės medis ar elektros stulpas. Draudimų pramonės duomenys bylojo, kad tokios avarijos pareikalauja ypač daug mirčių.

„Kadangi transporto priemonės ir toliau tobulėja, manome, kad svarbu suvokti šį progresą ir skatinti tolimesnę pažangą, savo reitingus dar labiau sugriežtinant“, – sakė Greitkelių saugos draudimo instituto prezidentas Adrianas Lundas.

Visą sąrašą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)