Teigiama, kad vokiečiai susiaurino pasirinkimą iki dviejų variantų: prailgintos dabartinio elektrinio kompaktiškojo hečbeko „i3“ versijos ir nedidelio sedano, kuris ateityje galėtų varžytis su būsimuoju „Tesla Model 3“ automobiliu.

Jau žinoma ir tai, kad naujasis BMW kūrinys turėtų vadintis „i5“.

„Išvysite daugiau „i“ serijos produktų, nes mes jau esame finalinėje apsisprendimo stadijoje dėl to, koks automobilis ir kada turėtų pasirodyti“, – teigė I. Robertsonas.

„Labiausiai tikėtina, kad naujiena bus atskleista per kompanijos šimtmečio paminėjimą kitą pavasarį, ši data tam puikiai tiks“, – pažymėjo valdybos narys.

Kol kas daug naujojo modelio duomenų neatskleidžiama, tačiau tikėtina, kad „i5“ pasirodys tiek elektromobilio, tiek hibridinio automobilio pavidalais.

Anot I. Robertsono, nors įmonė nepasiekė norimų „i3“ modelio pardavimų, tam buvo įvairių objektyvių išorinių priežasčių, o „i8“ modelio sėkmė vokiečius tik dar labiau paskatino plėsti elektrinių mašinų gamą.

„Nepaisant įvairių kliūčių, „i3“ pardavimai kiekvienais metais paauga apie 60 procentų ir dabar tai yra trečias pagal pardavimus elektromobilis pasaulyje. Todėl manome, kad žengiame teisingu keliu“, – optimizmo neslėpė BMW atstovas.

Tuo metu kitas Vokietijos gamintojo „i“ serijos automobilis – sportinis hibridas „i8“ – mėgaujasi paklausa ir, kaip teigiama, turi nemažą laukiančių klientų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)