„VW“ prekės ženklas – didžiausias visoje grupėje – planuoja naikinti kai kuriuos automobilių variantus ir sumažinti įrangos pasirinkimą, kad sumažėtų gamybos proceso sudėtingumas ir kaštai, penktadienį per susitikimą su žurnalistais „VW“ pagrindinėje atstovybėje Volfsburge pasakė vyriausiasis automobilių gamintojo profsąjungos atstovas Berndas Osterlohas.

Tikimasi, kad pagrindiniai bendrovės vadovai taip pat sutiks dalyvauti didesnio masto taupymo programoje ir sutiks, ka būtų mokamos mažesnės premijos.

„Mes iš darbuotojų tarybos jau seniai pasisakėme prieš didžiulę modelių ir įrangos detalių įvairovę, – sako B. Osterlohas, kuris yra vienas iš įtakingiausių „VW Group“ atstovų. – Dėl to labai išauga gamybos sudėtingumas ir išlaidos, pavyzdžiui, logistikai. Tokiu būdu mes galėsime iš esmės sumažinti išlaidas neatleisdami darbuotojų.“

„VW“ prekės ženklas tikisi iš viso sutaupyti apie 5 mlrd. eurų.

Po skandalo vis augant išlaidoms („VW“ vertinimu, iš viso jos sieks 8,7 mlrd. eurų), grupės vadovas Herbertas Diessas pareiškė, kad paspartins taupymo programą.

Kaip skelbta anksčiau, „VW“ prekės ženklas taip pat planuoja sumažinti investicijas 1 mlrd. dolerių per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)