Automobilių gamintoja siūlo piniginę kompensaciją 482 tūkstančiams automobilių su klaidinama programine įranga savininkų Jungtinėse Valstijose. Ji taip pat siūlo nemokamą pagalbą pakelėse tiems, kurie trejus metus naudojasi jos gaminamu automobiliu.

Anot „Volkswagen“, jam priklausanti prabangių automobilių gamintoja „Audi“ paskelbs panašią programą penktadienį.

Tokiais pasiūlymais koncernas tikisi kiek nuraminti 2 litrų tūrio dyzelinių variklių varomų VW automobilių savininkus, kol automobilių gamintoja šalina jų automobilių defektus.

„Stengiamės ištaisyti visus defektus kiek įmanoma greičiau, o kol kas siūlome šį draugišką gestą, kaip pirmą žingsnį siekiant susigrąžinti klientų pasitikėjimą“, – sakė „Volkswgan US“ vadovas Michaelas Hornas.

„Volkswagen“ jau pasiūlė 2000 dolerių dabartiniams VW automobilių savininkams, skirtus pasikeisti automobilius į naujus, taip pat 1000 dolerių vertės dovanų kortelių ir čekių.

Koncernas pripažino, kad 2009-2015 m. gamybos keturių cilindrų dyzeliniuose varikliuose buvo įmontuota programinė įranga, kuri falsifikuodavo taršos testų rezultatus. Apie 11 mln. automobilių visame pasaulyje turi tokią įrangą.

Praėjusią savaitę JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) apkaltino VW įmontavus programinę įrangą, leidžiančią falsifikuoti ekologinių testų rezultatus, į maždaug 10000 automobilių su 6 cilindrų dyzeliniais varikliais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)