Išsireiškimas „visų laikų aukštumos“ gal ir nekelia asociacijų su milžiniškomis sumomis, tačiau neseniai paskolas automobiliams prižiūrinti bendrovė „Experian“ atliko tyrimą, kuris parodė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį žmonės JAV automobilių pirkimui pasiskolino 968 mlrd. dolerių, rašo svetainė autoevolution.com.

Tai nerimą kelianti žinia, turint galvoje, kad pasaulis ką tik išgyveno didžiulę ekonominę krizę, iš kurios kai kurios šalys vis dar stengiasi išbristi.

„Stebime rekordiškai išaugusius automobilių pardavimus ir padidėjusias automobilių kainas, taigi paskolos didėja, - CNBC sakė „Experian“ automobilių pramonės finansų direktorė Melinda Zabritski. – Be to, vis daugiau žmonių už automobilius moka imdami paskolą automobiliui, o ne naudodami paskolas su nuosavo būsto įkeitimu ar mokėdami grynaisiais pinigais“.

Tačiau dauguma žmonių, imančių tokias paskolas, turi stabilias pajamas. Tyrimas rodo, kad 61,3 proc. trečiajame ketvirtyje paskolintų pinigų atiteko vairuotojams, turintiems puikų ar itin puikų kredito reitingą.

Tai gana didelis procentas, palyginus su paskolomis, kurios buvo duotos asmenims, turintiems žemesnius reitingus – tokių buvo 19,3 proc.

Maža to, M. Zabritski nurodo, kad skolininkų, kurie delsia grąžinti paskolas, skaičius lieka labai mažas. „Tai labai stabili rinka, jei žiūrėsime į paskolas didelės rizikos asmenims“, - sakė ji.

Kaip parodė automobilių BMW pardavimai Jungtinėse Valstijose, imti išperkamosios nuomos paskolas automobiliams žmones skatina dabartinės degalų kainos šalyje, taip pat priimtina kreditų politika ir aukšta naudotų automobilių vertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją