Skelbiama, kad, atlikus tyrimus su „Jetta“, „Vento“, „Polo“ ir „Audi A4“ modeliais, nustatyti akivaizdūs skirtumai. Anot Indijos sunkiosios pramonės ministerijos sekretoriaus Ambujo Sharmos, su šiuo incidentu gali būti susiję per 314 tūkst. šalies keliais riedančių automobilių.

Jeigu bus nustatyta, kad minėtuose automobiliuose yra programinės įrangos ar prietaisų, klastojančių emisijų testų rezultatus, pakvips baudžiamąją atsakomybe, per interviu Mumbajuje pažymėjo Indijos valdžios atstovas.

Skelbiama, kad minėtuose automobilių modeliuose nustatyti Indijoje galiojančių emisijų standartų pažeidimai, tad VW privalo per 30 dienų sureaguoti į šios šalies pareigūnų užklausą.

Naujienos iš Indijos – dar viena bloga žinia Vokietijos automobilių gamintojui, kuris rugsėjį viešai pripažino Amerikoje, pasitelkęs nelegalią programinę įrangą, klastojęs emisijų duomenis. Paaiškėjus tiesai, pastebimai smuko bendrovės akcijų vertė, pasikeitė vadovybė.

Tačiau šią savaitę kilo nauja skandalo banga paaiškėjus, kad ir kiti kompanijos varikliai galimai pažeidžia reguliavimus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Reikia turėti omeny ir tai, jog Indijos nustatyti su išmetamosiomis dujomis susiję aplinkos taršos ribojimai kaip reikiant atsilieka nuo Europoje taikomų.

Lapkričio 4 dieną VW pareiškė iki lapkričio pabaigos pristatysianti dyzelinių variklių emisijų duomenis ir patikino visos išgalėmis bendradarbiaujanti su Indijos pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)