Taigi, visi ES teritorijoje parduodami automobiliai su minėto tipo varikliais visiškai atitinka teisinius reikalavimus ir aplinkosaugos standartus, teigiama įmonės pranešime.

Kaip įmonė jau patvirtino anksčiau, dujų emisijos rodiklius klastojusi įranga buvo montuojama į „EA189“ tipo variklius.

Jame pažymima, jog „Volkswagen AG“ kruopščiai tiria susidariusią situaciją visame pasaulyje. Įmonių grupė siekia visus galiojančius standartus tenkinančio kompleksinio sprendimo.

Atlikus išsamų patikrinimą paaiškėjo, kad „EA 288“ EU5 standarto varikliuose nėra jokios neteisėtos programinės įrangos. Šiek tiek anksčiau „Volkswagen Group“ patvirtino, kad ir visi EU6 standartą atitinkantys varikliai visiškai tenkina teisinius reikalavimus ir aplinkosaugos standartus.

„Volkswagen“ klientai gali apsilankyti viename iš korporacinių tinklapių, pavyzdžiui, 2015 m. spalio 2 d. įjungtame http://info.volkswagen.com/lt/lt/home , ir, įvedę savo automobilio važiuoklės numerį, nedelsiant įsitikinti, ar jų automobilis yra probleminis. Panašūs klientams skirti tinklapiai jau veikia ir kitose ES šalyse bei „Audi“, SEAT ir „Škoda“ markėms.

Šiuo metu itin sparčiai dirbama ieškant problemos sprendimo būdų.

Netinkamos variklių valdymo įrangos koregavimo priemonės bus pradėtos nuo 2016 m. ir klientams tai nieko nekainuos.

Šios priemonės kuriamos kiekvienai automobilių laidai ir modelių šeimynai bei pirmiausiai pateikiamos atsakingų institucijų aprobavimui. Artimiausiu laiku (per kelias savaites ar mėnesį) „Volkswagen“ informuos probleminių automobilių savininkus, kokių priemonių būtina imtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)