Dar prieš keletą metų „Volvo“ baigė belaidės elektromobilių įkrovimo technologijos, leidžiančios akumuliatorius energija užpildyti elektromagnetinės indukcijos principu, bandymus. Technologija buvo išbandyta elektriniame hečbeko C30 variante, kurį pilnai įkrauti užtruko 2,5 valandos.

Be to, švedai pažadėjo, kad visi per artimiausius penkerius metus pasirodysiantis nauji modeliai turės savo hibridines modifikacijas su įkrovimo iš buitinio tinklo galimybe.

„Atėjo laikas, kai elektrinių mašinų technologija nebėra nišinė. Esame tikri, kad po dvejų metų kas dešimtas mūsų automobilis naudos elektrinius agregatus“, – pareiškė „Volvo“ vadovas Hakanas Samuelssonas.

Iš pradžių elektrines pavaras gaus didieji „Volvo“ modeliai, kuriami ant koncerno modulinės bazės SPA, kuri pirmą kartą buvo panaudota kuriant naująjį XC90. Šis modelis jau turi hibridinį variantą, kuriame derinami 2 litrų darbinio tūrio benzininis 320 AG turbovariklis ir 80 AG elektrinis motoras.

Prognozuojama, kad tokia pati schema bus naudojama kitąmet debiutuosiančiame dideliame sedane S90. Vėliau bus „hibridizuojami“ ir mažesni koncerno modeliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)