Kratos orderį išdavė Veronos prokuratūra, pradėjusi tyrimą dėl kilusio kenksmingųjų dujų emisijų testų klastojimo skandalo. Kaip rašo laikraštis, į įtariamųjų sąrašą jau įtraukti keli aukštesnės grandies VW vadovai.

Kratos vyksta ir Italijos prabangių automobilių gamintojos „Lamborghini“, priklausančios „Volkswagen“ koncernui, biure.

Rugsėjį koncernas „Volkswagen“ pripažino įdiegęs į dyzelinius automobilius programinę įrangą, leidusią sumažinti kenksmingų medžiagų kiekį išmetamosiose dujose.

Tuo tarpu Vokietijos automobilių gamintojos „Volkswagen Group“ padalinio Didžiojoje Britanijoje vadovas Paulas Willisas ketvirtadienį pažadėjo sureguliuoti kilusį „dyzelinį skandalą“ ir susigrąžinti klientų pasitikėjimą.

Europos Komisija paragino visas ES šalis atlikti būtinus tyrimus nacionaliniu lygmeniu, nes būtina įvertinti, kiek transporto priemonių Europos Sąjungoje buvo įdiegta įranga, nuo 2007 metų uždrausta ES įstatymais.

JAV vyriausybė nurodė koncernui atšaukti 482 tūkst. „Volkswagen“ ir „Audi“ markių automobilių, parduotų šalyje per 2009-2015 metus. Bendrovei taip pat gresia iki 18,075 mlrd. dolerių bauda.

„Volkswagen“ Europoje atšauks 8,5 mln. automobilių

„Volkswagen“ pranešė atšauksiantis 8,5 mln. automobilių dėl kilusio „dyzelinio skandalo“, praneša BBC.

Toks koncerno pareiškimas nuskambėjo netrukus po to, kai Vokietijos federalinė transporto priemonių valdyba (KBA) nurodė iš šalies rinkų atšaukti 2,4 mln. transporto priemonių.

Vokietijos žiniasklaida skelbė, kad kiek anksčiau KBA atmetė „Volkswagen“ direktorato pasiūlymą atšaukti automobilius tik jų savininkų prašymu.

VW nepateikia detalesnės informacijos apie automobilių atšaukimą ir informavo, kad tiesiogiai susisieksiąs su kiekvienu klientu. Koncernas taip pat pridūrė dėsiąs visas įmanomas pastangas, kad atšaukti automobiliai būtų „kuo greičiau sutaisyti“.

VW akcijos praėjusią savaitę nežymiai atsigavo, bet vis dar yra beveik 20 proc. pigesnės nei buvo iki rugsėjo vidurio, kai įsiplieskė skandalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)