Tuo metu šaltiniai „Volvo“ kompanijoje tikino, kad automobilis bus gaminamas „Volvo“ gamykloje Gente, Belgijoje ant visiškai naujos kompaktinės modulinės platformos. Kai platforma bus paruošta gamybai, čia bus gaminami ir kiti nedideli „Volvo“ modeliai – nauja V40 ir „V40 Cross Country“ modelių karta bei dar keletas naujų automobilių modelių. Naujos kartos V40 ir „V40 Cross Country“ prekyboje turėtų pasirodyti 2019 metais.

„Volvo“ į gamyklą Gento mieste investuoja 200 milijonų eurų, kad paruoštų ją naujų modelių gamybai. Šioje gamykloje dabar renkami S60, V40, „V40 Cross Country“ ir XC60 modeliai.

Tuo tarpu švedai praėjusį mėnesį „Volvo“ gamykloje Torslande, Švedijoje, buvo priversti sustabdyti S60 modelio surinkimą, nes reikėjo patenkinti didelio ažiotažo sulaukusią naujo XC90 visureigio paklausą. Šio visureigio užsakymai jau siekia beveik 70 tūkst., nors švedai tikėjosi per metus parduoti ne daugiau kaip 50 tūkst. šių automobilių.

„Volvo“ kompaktinę platformą sukūrė kartu su Kinijos „Geely“ holdingu, kuriam ir priklauso „Volvo“ kompanija. Mat gaminant tik „Volvo“ automobilius investicija į šią platformą niekada neatsipirktų. Dėl to ant tos pačios platformos Kinijoje bus gaminami kompaktiniai „Geely“ automobiliai.

Šiais metais „Volvo“ turėtų pasiekti užsibrėžtą tikslą – parduoti pusę milijono automobilių. Tačiau tam, kad kompanija būtų rentabili, jai reikia kiekvienais metais pagaminti po 800 tūkst. mašinų. Tai švedai žada pasiekti per artimiausius penkerius metus.

„Piko minutės“ transliuojamos pirmadieniais ir trečiadieniais 7.45 val.