Kaip teigiama gamintojo pranešime žiniasklaidai, šios padangos buvo aukštai įvertintos ir dėl gerų savybių, važiuojant sausa kelio danga, taip pat degalus taupančiu mažu pasipriešinimu riedėjimui.

Iš 19 Europos, JAV ir Azijos gamintojų padangų komplektų, skirtų kompaktinės ir vidutinės klasės automobiliams, tik dvi padangos pelnė aukščiausią įvertinimą „gerai“ dėl geriausiai subalansuotų važiavimo savybių. Šešiolika kitų padangų buvo įvertintos „patenkinamai“ ir vienos – „blogai“.

Vienintelės nepatenkinamą įvertinimą pelniusios padangos buvo „Avon Ice Touring“, kurios neužtikrino gerų važiavimo savybių ant šlapios kelio dangos.

Nepriklausomi padangų bandymai, kurių metu vertintos valdymo, stabdymo ir sukibimo ant sniego savybės, buvo atlikti Šveicarijoje, savybės ant šlapios kelio dangos, ledo, taip pat pasipriešinimo riedėjimui ir keliamo išorinio triukšmo tikrintos „Contidrom“ poligone Vokietijoje, valdymo ir stabdymo ant sausos kelio dangos – „Bridgestone“ bandymų trasoje Italijoje.

Kaip pažymėjo ÖAMTC (Austrija) automobilininkų klubo padangų ekspertas Friedrichas Eppelis, beveik visos žieminės padangos, išskyrus aukščiausias vietas užėmusias, neužtikrino gerų važiavimo šlapia kelio danga savybių. Bet, pasak specialisto, būtent šlapia danga dominuoja keliuose Europoje žiemą, tad šios savybės yra ypatingai svarbios.

Kita vertus, nors kai kurios padangos pademonstravo gerus rezultatus važiuojant šlapiu keliu, joms truko gerų savybių ant sniego ir ledo, taip pat esant sausai kelio dangai.

„ContiWinterContact TS 850“ padangos yra gaminamos nuo 14 iki 17 colių skersmens, o sportiškiems ir galingiems automobiliams siūlomos nuo 16 iki 20 colių dydžio „WinterContact TS 850 P“ padangos. Taip pat yra gaminamos specialiai SUV kategorijos automobiliams skirtos „ContiWinterContact TS 850 P SUV“ padangos.

Atliktų bandymų rezultatai (vieta, markė, modelis, įvertinimas, galutinis įvertinimas procentais).

1. „Continental“ „ContiWinterContact TS 850“ gerai 70%
2. „Yokohama“ „W.drive V905“ gerai 62%
3. „Goodyear“ „UltraGrip 9“ patenkinamai 56%
4. „Nokian“ „WR D3“ patenkinamai 52%
5. „Bridgestone“ „Blizzak LM 001“ patenkinamai 50%
5. „Falken“ „EuroWinter HS449“ patenkinamai 50%
5. „Vredestein“ „Snowtrac 5“ patenkinamai 50%
8. „Firestone“ „Winterhawk 3“ patenkinamai 48%
8. „Fulda“ „Kristall Control HP“ patenkinamai 48%
10. „Barum“ „Polaris 3“ patenkinamai 46%
10. „BF Goodrich“ „g-Force Winter“ patenkinamai 46%
10. „Michelin“ „Alpin 5“ patenkinamai 46%
10. „Sava“ „Eskimo HP“ patenkinamai 46%
10. „Semperit“ „Speed-Grip 2“ patenkinamai 46%
15. „Kumho“ „Wintercraft WP51“ patenkinamai 44%
15. „Viking“ „SnowTech II“ patenkinamai 44%
17. „Kleber“ „Krisalp HP 2“ patenkinamai 42%
18. „Toyo“ „Snowprox S953“ patenkinamai 40%
19. „Avon“ „Ice Touring ST“ blogai 14%

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)