2016 metų pabaigoje darbą pradės naujas, automobilių gamintojus vienijantis tarptautinis organas – Informacijos perdavimo ir analizės centras (ISAC). Kaip rašo svetainė zr.ru, šią organizaciją šiuo metu kuria Automobilių gamintojų aljansas ir Pasaulio automobilių gamintojų asociacija (du stambiausi šios pramonės šakos susivienijimai pasaulyje).

Jos tikslas bus rinkti duomenis apie kibernetines atakas prieš automobilius ir ieškoti būdų, kaip su jomis kovoti. Kadangi ISAC darbas bus susijęs su svarbiais saugumo ir verslo klausimais, organizacijos veikla didžia dalimi bus įslaptinta.

Manoma, kad automobilių bendrovės ISAC ekspertams anonimiškai teiks informaciją apie jų automobiliuose aptiktus trūkumus, o šie vertins pavojaus lygį, padės ieškoti bendrų sprendimų ir standartizuos saugumo priemones. Nors centras pradės veikti jau po kelių mėnesių, ekspertai mano, kad jo atsiradimas susijęs su išankstiniu atsargumu, ir teigia, kad iš pradžių darbo nebus daug.

„Ar padėtis kritiška? Šiuo metu ne, bet ISAC, sukūrusi infrastruktūrą ir subūrusi autoritetingų specialistų komandą, padės pasirengti būsimiems iššūkiams, - aiškino analogiško centro finansų sektoriuje buvusi vadovė Denisa Anderson. – Niekas nenori netikėtumų. Dabar, pavyzdžiui, nuo rimtų kibernetinių atakų kenčia sveikatos apsauga, nors prieš kelis metus niekas apie jas nebuvo girdėjęs“.

Priminsime, kad šių metų liepą žurnalo „Wired“ specialistai, apsimetę tikrais įsilaužėliais, sugadino automobilio „Jeep Cherokee“ kompiuterį ir pademonstravo, kad nuotoliniu būdu galima valdyti daugelį sistemų.

Po šio eksperimento buvo surengti dar keli „parodomieji įsilaužimai“. Tačiau duomenų apie tikrus įsilaužimus į automobilius, kurie būtų pasibaigę avarijomis ar asmeninių duomenų vagystėmis, kol kas nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)