„Mes visada apgailestaujame, kai žmonės važiuodami mūsų bendrovės pagamintu automobiliu patenka į avariją, bet šiuo atveju tragedija įvyko dėl nesaugaus vairavimo ir greičio viršijimo“, – pastebima „Porsche“ pareiškime.

Bendrovės atstovai pabrėžė, kad policijos darbuotojai ir ekspertai jau atliko būtiną tyrimą.

Rugsėjo 29 d. M. Walker padavė automobilių gamintoją į teismą, tvirtindama, kad avarija, per kurią žuvo jos tėvas, įvyko dėl 2005 metų modelio „Porsche Carrera GT“ defektų. Pareiškime teigiama, kad automobilio saugos diržai buvo sukonstruoti taip, kad P. Walkeris avarijos metu buvo staiga nublokštas atgal ir todėl negalėjo laiku iš jo ištrūkti.

Sportinis automobilis, kuriuo važiavo 40-metis aktorius, nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį. „Porsche“ užsiliepsnojo, P. Walkeris ir automobilį vairavęs jo draugas Rogeris Rodas žuvo vietoje. Nelaimė įvyko Santa Klaritoje.

2015 m. balandį „Porsche“ jau skelbė panašų pareiškimą, atsakydama į P. Walkerio draugo našlės ieškinį. Kristine Rodas taip pat tvirtino, kad dėl avarijos kalta automobilių gamintoja, sukonstravusi nepakankamai saugų automobilį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)