Stebėtojų tarybos prezidiumo nariai ketvirtadienio popietę susitarė dėl M. Muellerio kandidatūros, rašo „Handelsblatt“ ir „Frankfurter Allgemeine Zeitung“. Oficialiai kandidatūrą ketinama paskelbti penktadienį.

62 metų M. Muelleris sportinių automobilių gamintojai „Porsche“ vadovauja nuo 2010-ųjų.

Ligšiolinis „Volkswagen“ vadovas Martinas Winterkornas trečiadienį atsistatydino po to, kai bendrovei buvo pateikti kaltinimai dėl manipuliacijų JAV reguliavimo institucijų gaunamais išmetamųjų dujų kiekio testų rezultatais.

Žiniasklaida: „Audi“ vadovas išliks savo poste

Vokietijos automobilių koncerno „Volkswagen“ (VW) padalinio „Audi“ generalinis direktorius Rupertas Stadleris išliks savo poste, nepaisant esminių pertvarkų automobilių grupės vadovybės struktūroje dėl „dyzelinio skandalo“. Apie tai penktadienį praneša Vokietijos žurnalas „Auto Motor und Sport“.

R. Stadleris buvo svarstomas kaip vienas iš kandidatų, pakeisiančių „Volkswagen“ vadovą Martiną Winterkorną. Kaip skelbia žurnalas, naujuoju koncerno vadovu taps dabartinis „Porsche“ įmonės generalinis direktorius M. Muelleris.

„Auto Motor“ duomenimis, Jurgenas Stackmannas, kitos antrinės VW struktūros, Ispanijos įmonės SEAT, vadovas bus paskirtas naujuoju „Volkswagen“ pardavimų skyriaus viršininku ir valdančiosios tarybos nariu. Į J. Stackmanno vietą siūloma paskirti dabartinį „Audi“ pardavimų skyriaus viršininką Luca de Meo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)